banner48

Gebze’de yaklaşık olarak 3 senedir, Down Sendromu Otizmli ve Zihinsel Engelli çocuklara gönüllü Muay Thai spor eğitimi veren uzun yıllar spora gönül vermiş bilgi birikimlerini bu özel çocuklara aktaran icraattan yana olup sesleri solukları çıkmayan kendi yağlarıyla kavrulmaya çalışan gizli kahramanlarda var.

Uzakdoğu sporlarında uzun yıllar Gebze’de başarılara imza atmış Nadir Irmak, Harun Çiftçi ve Savaş Çakıcı Gebze İlçe Gençlik Spor Müdürü Gökan Yavaşer’in kendilerine sağlıklı çalışabilmeleri için Gebze Alaettin Kurt Stadyumu altında bulunan 9 numaralı spor salonunu tahsis etmesiyle yaklaşık 1 yıldır devam eden sıkı çalışmalarıyla adeta başarıya koşuyorlar.

Spora gönül vermiş bu hocalar, ne 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde, nede 2.Nisan Otizm Farkındalık gününde meydanlara çıkıp gövde gösterisi yapmadılar. Spor sevdalısı bu hocaların tek amaçları eğitim verdikleri, birbirinden değerli, sonsuz öz güvenleri olan Down Sendromu Otizmli ve Zihinsel Engelli çocukları eğiterek, yol gösterip toplumda gerçek farkındalık yaratmaktır.

Down Sendromu Otizmli ve Zihinsel engelli 18 öğrenci şimdi 14.Nisan tarihinde saat 20:00'de Gebze Kapalı Spor salonunda düzenlenecek TV 8,5 televizyonundan canlı olarak yayınlanacak  “World  Fıght Nıght”  kick boks gecesini sabırsızlıkla bekliyorlar. Bu gecede kendilerine sahneye çıkmaları için fırsat veren Adem Durmuş ve Erol Kaya’ya duydukları memnuniyeti dillerinden düşürmüyorlar.

Özel olan gecede kendilerine ait özel gösterilerini yapacak olan Down Sendromu Otizmli ve Zihinsel engelli kardeşlerimizin kendilerine olan öz güvenlerini kısada olsa muhteşem gecede sahnede göreceğiz.

Birileri gönülden kendi emekleriyle bu kardeşlerimizi başarıya götürerek farkındalık yaratma mücadelesi verirken sadece "iyi yapmışsınız","güzel olmuş" demekten başka kimseden bir ses çıkmıyor olması da elbette üzücü. Yüzlerce öğrenci değil, sadece 18 kardeşimizin kıyafet ve spor malzemelerini, salonun eksiklerini karşılayacak gerçekten gönülden destek verecek birileri elbette olacaktır. Down Sendromu Otizmli ve Zihinsel engelli kardeşlerimiz için gönülden emek verenlerin olduğu yerde gönülden destek verecek birileri de mutlaka çıkacaktır.

Tek temennim, gözlerinin içi gülen bu kardeşlerimizin gülen yüzleri hiç solmasın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner93