banner48

Bugün bayram. Erken kalkın çocuklar diyerek erkenken kalktığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 98. yılında Türkiye'nin dört bir tarafında çeşitli etkinlikler kutladık. 23 Nisan'ın anlam ve önemini anlatan şiirler okunurken, günler öncesi hazırlanan gösteriler, çeşitli oyunlar, yarışmalar öğrenciler tarafından sergilendi.

Her 23 Nisan'da yağışlı havaya alışık olduğumuzdan bu bayram adeta yazdan kalma bir hava eşliğinde yurt genelinde coşkuyla kutlandı.

Çocukluğumuzda bayramlarda günler öncesi yaşadığımız aynı heyecanı şimdi bizim çocuklarımızın yaşadığını da görmemiz gurur vericidir. Resmi ve Dini bayramlarını unutmayan bir gençliğin geriden geliyor olması da bayramların güzelliğini gözler önüne seriyor.

Her çocuk gördüğünü yaşar...

“Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın. Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini şaşırmayasın.” Mevlana

Türkiye’nin en büyük Türk Bayrağı Kocaeli’de

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali’nde,  TBMM’nin kuruluş tarihi olan 1920 çocuk tarafından başlanan ve mozaik taşlardan el emeği ile oluşan Türkiye’nin en büyük Türk Bayrağının tamamlanması Kocaeli için gurur vericidir. Hepinizi yürekten kutluyor ve alkışlıyoruz.

Çalışma kapsamında 20 bin mozaik taş kullanılarak Türkiye’nin, mozaik taşlardan oluşan en büyük Türk Bayrağı unvanını alan çalışma, çocukların yoğun gayreti ile 23 Nisan Pazartesi sabahına yetiştirildi. Bayrağın son mozaik taşlarını ise çocuklarla birlikte, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter İlhan Bayram yerleştirirken bayrak daha sonra fuar alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İnsanlık tarihinin en eski ve en erdemli duygularından birisi hiç kuşkusuz vatan, millet ve bayrak sevgisidir. Bizim milletimiz de bu erdeme sahip olan milletlerin başında geliyor. Minik yüreklerin 20 bin mozaik taşıyla büyük titizlikle el emeği ile ortaya koyduğu şanlı bayrağımıza gösterdikleri özeni yetişkinler olarak da kurum, kuruluş ve iş yerlerinde asarken de göstermemiz gerekiyor. Yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek şekilde dalgalandırmayalım. Türk Bayrağının şekli, yapımı ve korunması ile ilgili esas ve usullere uygun olarak asıp bize yakışır şekilde asalım. Bu bayrak altında yaşayan herkes kendi bayrağına bu konuda sahip çıkarak özen göstermek zorundadır.

Gebze Cumhuriyet Meydanı Hakkında

17.04.2018 tarihli köşe yazımda Gebze Cumhuriyet Meydanında Atatürk Büstünü Gören Yok mu? Başlıklı yazımda Gebze İlçe protokolünün resmi törenlerde önünde saf tutarak saygı duruşunda bulunduğu, çelenk bırakılan Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk heykelinin bakımsızlığı dikkat çekiyor. Törenlerde saf tutulan Gebze Meydanında benim gördüklerimi kimse görmüyor mu? Diye belirtmiştim.

Atatürk heykeli üzerinde sarı altın rengi harflerle yazan, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözü olan “Büyük davamız, en medeni ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir. "sözü içinde "Ü" harfi olmayan "Büyük" ,"K" harfi olmayan "Olarak" kelimesinde düşen eksik olan harflerin kısa sürede tamamlanarak 23.Nisan'a törenine yetişmesi için talimat veren, emeği geçenleri duyarlılığından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner93