KEO'nın Büyük Başarısı !

Başkanlığını Ahmet Pekin’in yaptığı ve 24 Aralık 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınan yetki ile kurulan Kocaeli Emlakçılar ve Sanatkârlar Odası yönetimi bugün Çayırova’da Oda’nın Çayırova İlçe komisyonları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

banner96

KEO'nın Büyük Başarısı !

Başkanlığını Ahmet Pekin’in yaptığı ve 24 Aralık 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığından alınan yetki ile kurulan Kocaeli Emlakçılar ve Sanatkârlar Odası yönetimi bugün Çayırova’da Oda’nın Çayırova İlçe komisyonları ile bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı.

06 Ocak 2018 Cumartesi 14:01
KEO'nın Büyük Başarısı !
banner22

Kocaeli Emlakçılar Odası Çayırova Komisyonu Toplandı

Başkan Vekili Fuat Özdağ'ın katılımı ile yapılan kahvaltıya Çayırova Komisyonu Başkanı Salman Karlı ev sahipliği yaptı. Komisyon üyelerinin eksiksiz katıldığı programa basın da ilgi gösterdi.

Başkan Vekili Fuat Özdağ Teşekkür Etti!

Kahvaltı ikramı ile başlayan programda KEO Başkan Vekili Fuat Özdağ, katılımcılara teşekkür edip, Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin'in selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Ev sahibi olarak Çayırova Komisyon Başkanı Salman Karlı'ya da program için teşekkür eden Özdağ: "Kocaeli Emlakçılar Odası olarak 1. Bölge olarak adlandırdığımız Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası bölgesinde hizmet veren meslektaşlarımız ile yapmış olduğumuz toplantılarımızın bir yenisini Çayırova'da icra etmekten mutluyuz. Toplantımız hayırlara vesile olsun" dedi.

Başkan Vekili Fuat Özdağ Önemli Açıklamalar Yaptı

Konuşmasında Kocaeli Emlakçılar Odası'nın çalışmalarına da kısaca değinen Başkan Vekili Özdağ: "1,5 yıl önce yola büyük özveri ve çabalar ile kurmuş olduğumuz odamızın bugün geldiği nokta hepimiz için gurur verici olmalıdır. Kısa sürede çok önemli bir yol katettik. Türkiye'de ilkleri gerçekleştiren bir Oda olduk. Dilovası ilçemizin haricinde 11 ilçemizde komisyonlar kurduk ve meslektaşlarımız ile istişareler ederek projelerimizi bir bir hayata geçirdik. Zor görünen her şeyin aslında kolay olduğunu çalışarak ispatladık. Bugün ise çabalarımızın karşılığını almaya başladık diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Kısa Sürede İlkleri Başardık

Birçok önemli projeyi kısa sürede hayata geçirdiklerini de belirten Fuat Özdağ: "Gerçekleştirilen yeni düzenleme il Türkiye'de pilot bölge seçilen odamıza verilen yetki ile üyelerimiz Web ortamından Dairelerine gitmeden satış işlemi başlatıyoruz. Kuruluşumuzun hemen ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız ile istişareler yaparak mesleğimizin sorunlarını dile getirdik. En önemlisi resmi bir statüsü olmayan mesleğimize resmiyet kazandırmak adına özel bir yasa çıkarılması için önemli çalışmalar yaptık. Sağ olsun Bakanımız sorunlarımız ile yakından ilgileneceğini dile getirdi ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bizlere bilgiler aktardı. Şuna inanıyoruz ki mesleğimiz bugün olduğu konumdan daha iyisini hak ediyor ve hak ettiği bu resmi statüyü kazandırmak adına çalışmalarımız aralıksız sürecek" dedi.

Kocaeli’ye Özel Projeler Örnek Oldu

Kocaeli genelinde belediyeler ile yapılan ortak çalışmalara da değinen Özdağ: "Şuan bölgemizde ki belediyelerimiz ile önemli bir projeyi hayata geçirdik. Odamıza kayıtlı üyelerimizin daha rahat bir sistemde çalışması adına belediyelerimiz ile özel bir proje hazırladık. Bizler Kocaeli Emlakçılar Odası olarak üyelerimize ayrıcalık sağlamak adına çalışıyoruz. Bu manada şuan sadece Çayırova Belediyesi ile bir anlaşma sağlayamadık ama o konuda da ilerleyen zamanda uzlaşı ortamını sağlayacağız" dedi.

Türkiye’ye Örnek Olacak Çalışmalar

Ankara ile temasların devam ettiğini de belirten Özdağ: "Mesleğimizin çıkarılacak bir yasa ile resmiyet kazanması arzumuz yavaş yavaş vücut bulmaya başladı diyebiliriz. İlk aşamada Türkiye genelinde hayata geçirilmesi planlanan önemli bir taslak metni oluşturuldu. Kocaeli Emlakçılar Odası olarak bizlerden bu taslak metin hakkında ki düşüncelerimiz soruldu. Bizlerde kısa sürede yönetim olarak bir araya gelip bu taslağın meslektaşlarımıza sağlayacağı avantajları ve dezavantajları döküman haline getirdik. Bu bilgileri ise Türkiye genelinde ki emlakçılar oda ve derneklerinin bir araya geldiği önemli bir platformda resmi kurumlarımıza sunduk. Umarım kısa bir zaman sonra bu taslak metin, bizlerinde katkıları ile yasaya dönüşecektir" dedi.

Başkan Ahmet Pekin Taktir Edildi

Kısa bir süre sonra Kocaeli Emlakçılar Odası olarak seçime gideceklerini de hatırlatan Başkan Vekili Fuat Özdağ: "Biz yeni kurulumuş bir oda olarak 1,5 yılın ardından olağan bir kongre yapmak zorundayız. Bu kongrenin ardından ise diğer kurumlarımız gibi 4 yılda bir seçim olacak şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Şuana kadar geçen sürede KEO olarak çalışmalarımız ortada. Meslektaşlarımızın takdiri ve teveccühü ile kurucu yönetim olarak başladığımız görevmizi sürdürmek niyetindeyiz. 1,5 yıl gibi kısa bir sürede bu kadar önemli çalışmayı hayata geçiren bir yönetim olarak 4 yıllık sürede neler yapabileceğimizin öngörüsünü oluşturduğumuzu düşünüyorum. Türkiye çapında önemli projelerimiz var. Kocaeli genelinde önemli avantajlar sağlayacak planlama aşamasında ki projelerimiz var ve bu projelerin hepsini hayata geçirmek için geçen 1,5 yıl kısa bir süre. Ben inanıyorum ki Başkanımız Sayın Ahmet Pekin'in özverisi ve çabası biz yöneticilere de ilham kaynağı oluyordur. Başkanımızın yapmış olduğu çalışmaları en yakından takip eden bir isim olarak şunu söyleyebilirim ki, bu özveri ve gayret Kocaeli Emlakçılar Odası'nı Türkiye'ye mal edecektir" şeklinde konuştu.

Seçim Çalışmaları Hakkında Bilgiler Verildi

Başkan Vekili Özdağ'ın konuşmasının ardından ise sırasıyla Çayırova Komisyon Başkanı Salman Karlı ve komisyon üyeleri görüş ve fikirlerini komisyonla paylaştılar. Özellikle Başkan Ahmet Pekin'e çalışmaları ve özverisi için teşekkür eden komisyon üyeleri, gelecek seçim için çok umutlu olduklarını belirterek seçim çalışmalarında başladıklarını belirttiler. Yapılan istişarelerin ardından ise program ikram ve sohbetler eşliğinde son buldu.

banner44
Son Güncelleme: 06.01.2018 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93