KEO Odası Darıca'da Kahvaltı'da Buluştu !

Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Darıca ilçesi emlakçılar ile kahvaltıda buluştu.

banner96

KEO Odası Darıca'da Kahvaltı'da Buluştu !

Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Darıca ilçesi emlakçılar ile kahvaltıda buluştu.

24 Ocak 2018 Çarşamba 15:54
KEO Odası Darıca'da Kahvaltı'da Buluştu !
banner22

Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Darıca ilçesi emlakçılar ile kahvaltıda buluştu.

Toplantıya Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, Başkan Vekili Fuat Özdağ, Toplantının Darıca ilçesi bölgesinde toplantıyı ayarlayan Yönetim Kurul üyesi Sercan Topçu ve oda üyeleri toplantıya katıldı. Toplantının gündeminde Web Tapu, İlan port alları, ayakçı emlakçılar, ilanların ve port föylerin entegrasyonları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

12 İlçede 9 farklı komisyon oluşturulacak. Eğitim komisyonları, reklam ve tanıtım komisyonu,exper ve bilirkişi, yüksek istişare komisyonu, ilçe temsilcileri komisyonu, kadın emlakçılar komisyonu, sosyal ilişkiler ve yardımlaşmalar komisyonu adı altında her ilçede 9 farklı komisyon 15 aydır çalışmalarına devam etmektedir. Oda üyelerine yaka kartları bastırıldı. Çeşitli kurumlarla anlaşma sağlandı. Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Emlakçılar odasının beraber düzenlediği henüz mesleğe başlamamış olanlara eğitim hizmeti vermek için emlak ve emlak yönetim sertifikası eğitimi düzenlendi. Belediyelerle iş birliği toplantısı yapıldı. Mülk sahibi geldiğinde tapusunun ve cüzdanın fotokopisini teslim ediyor. İş takip formunu imzalayıp sizi yetkilendirmiş oluyor. Bir nevi vekâlet oluyor. Belediye ile ilgili tüm işlemleri size yapma yetkisi veriyor. Noter gibi yetkili duruma gelmiş oluyorsunuz.

Dilovası, Gebze, Darıca’da bu belgelerle işlem yapabiliyoruz. İş takip formu varsa belediyeden mal sahibi olmadan işlem yapabiliyorsunuz.

Başkan Ahmet Pekin konuşmalarında ana faaliyetleri anlatarak destek olunmasını istedi.

Türkiye genelinde 18 tane odamız var. Ana tema projeler çok önemli. Web Tapu çok önemli. Gümrük ve Ticaret Bakanlığıyla sık sık görüşüyoruz. Bu konuyla alakalı görüşmeler yapıldı.

Web Tapuyu çok kullanırsak bize bazı avantajlar sunacaktır. Ofisleri uygun olan kişiler tapu dahi yapabilecek. Web Tapu müşterinin size vermiş olduğu yetki ile tapuya gitmeden işlem başlatılıp en son büyün yasal evrakları hazırlayıp başvurular yapılıp sadece imzaya gitme işleri kalıyor. Bu işlemleri çok sık yaparak intikalli satışları bile tapuya gitmeden halledebileceğiz. Bunu için Devlet bir kural koymuş. Ofislerimiz 30 m² den fazla olmalı ve arşivleme olması isteniyor. Yasa taslağına göre her ofise giydirmeli araba olacak. Yanlış yapan emlakçıya ceza yapma yetkili ticaret il müdürlüğünün yapılması düzenlemiyor. Dijital oda ve port föy kontrolleri hakkında çalışmalar yapılıyor. 10 yılda bir ülkede sistemler değişiyor. Bizde buna uymaya çalışıyoruz. Bizim mesleğimiz en kutsal meslek.

KEO Sistemi üzerinden girilen port föyler sistemce entegre olan port föyler sizin sisteme girdiğiniz zaman otomatikman hürriyet emlak, milliyet emlak, zingat sitelerinde keo.com.tr internet sitesinde de yayınlanıyor olacak. Gayrimenkul danışmanları arasında paylaşmalar sağlayacak. Hem kendi aranızda paslaşacaksınız hem de rekabet içinde olacaksınız. Bu sayede satışların yükselmesinin çalışmalarının içindeyiz. Bu uygulama Türkiye’de ilk kez yapılıyor.

İyi fotoğraflar az ama öz yazılar girilsin ki port föyler daha iyi anlaşsın.

Kocaeli’nde ne yapılıyorsa Türkiye’de de aynısı yapılacak. Bundan sonra yapmaya çalışacağımız işler vergi daireleri ile bu işlemleri yapmak. İş takip yapmak için noterden vekâlet almak gerekiyor. Nüfus müdürlükleri, tarım müdürlükleri ve iş takip protokolü yapılacak. Tarım müdürlüklerinden yazı almadan satış yapılmayacak.

Emlak Müşavirleri yasa tasarısı çıkması bekleniyor. Bu tasarı çıktıktan sonra ayakçı emlakçılar denen ofisi olmayan emlak işi ile uğraşan kişiler aradan elenecektir. İlçe Başkanları araştırma yapıp sertifika ve belgesi olmayan emlakçılar listelenecek. Bunlar toplanıp 1 ay müddet verildikten sonra ya bu işi yasal olarak kayıt olup yapacaklar ya da bu işi bırakacaklar. Odaya üye olmadan emlak satışı ofislerine onay verecek ve bunların dışında kimse satışı yapamayacak.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce kurulan Kocaeli emlakçılar esnaf ve Sanatkârlar odası bu kısa zaman içerisinde çok büyük hizmetlere ve bir ilklere önce oldu. Türkiye’de ilk defa Tapu satış işlemleri tapu müdürlüklerine gitmeden Kocaeli emlakçılar odasına üye emlak ofislerinden yapılmaya başlandı. İkinci büyük dijital devrim yine Türkiye’den ilk defa esnaf ve Sanatkarlar odaları arasında İlki başaran Kocaeli emlakçılar odası olduğu odaya üye olan ofisler bir hafta sonra yayına girecek oda web sayfasından tüm ödemelerini online sistemiyle yapabilecek faaliyet belgesi alabilecek aynı zamanda web sayfasının ilan portalından pazarladığı gayrimenkulleri yayınlayıp müşterileriyle buluşmasını sağlayabilecek bir siteye sahip oldu. Bu sitenin adı keo.com.tr aynı zamanda hürriyet emlak milliyet emlak Zingat, emlak Tovn emlak jet gibi ulusal ilan port allarıyla entegrasyon sağlanarak Kocaeli emlakçılar odası web sayfasından İlan giren oda Üyesi emlak ofislerinin diğer sitelerdeki üyelikleri mevcut ise ayni ilanlar aynı anda ayrı ayrı ilan girme zahmetinden kurtularak orada da yayınlanacak. Üçüncü büyük proje yine Türkiye’de bir ilk Kocaeli emlakçılar odası ile Kocaeli deki 10 ilçe belediyesi arasında imzalanan iş takibi protokolü ile gayrimenkul sahipleri yetkilendirilmiş olduğu emlak ofisini iş takip formu ile İlgili belediyelerden İmar durumu rayiç bedeli gibi tüm bilgileri alabilecekler. İlimizdeki büyük hastanelerle oda üyeleri %20 ıskontoya varan oranlarda indirimli sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek anlaşmalar yaklaşık bir yıldır hizmet verilerek devam etmektedir.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52