Yahya Kaptan Dilovası'nda Anıldı

Milli Mücadele Kahramanı Şehit Yahya Kaptan, 98. ölüm yıl dönümü nedeniyle Dilovası Tavşancıl Mahallesi'nde ki mezarı başında anıldı.

banner96

Yahya Kaptan Dilovası'nda Anıldı

Milli Mücadele Kahramanı Şehit Yahya Kaptan, 98. ölüm yıl dönümü nedeniyle Dilovası Tavşancıl Mahallesi'nde ki mezarı başında anıldı.

10 Ocak 2018 Çarşamba 11:22
Yahya Kaptan Dilovası'nda Anıldı
banner22

Dilovası Belediyesi, Milli Mücadele Kahramanı Yahya Kaptan’ın 98. ölüm yıl dönümü dolayısı ile anma programı düzenledi. Yahya Kaptan'ın Tavşancıl Akıncılar Mezarlığı'ndaki kabri başında Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Programa Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, İlçe Eminiyet Müdürü Ahmet Turan Güneş, İlçe Jandarma Komutan vekili Mehmet Hamalı, belediye meclis üyeleri, Tavşancıl mahalle muhtarı Kenan Keleş ve vatandaşlar katıldı.

YAHYA KAPTAN RUHUNU İYİ ANLAMAMIZ LAZIM

Törende konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar "Biz bugün Anadolu da özgürce yaşıyorsak, geçmişte bizim dedelerimizin kahramanca mücadeleleri sonucundadır" diyerek şunları ifade etti; "Yahya Kaptan'ın ruhunu iyi anlamak lazım. 29 yaşındayken şehit oldu. O muhteşem hayatını kısacık ömrüne sığdırmış. Vatan için millet için canını ortaya koyan Yahya Kaptan'ın ruhunu iyi anlayıp, idrak etmemiz ve yaşatmamız gerekiyor. Geçmişte uğruna binlerce vatan evladının canını seve seve vermiş olduğu bu vatanın ne kadar önemli olduğunu iyi anlamamız gerekiyor. Son günlerde ülkemizde yeni yeni oyunlar oynanmak isteniyor. Ülkemizde ceyran edilmeye çalışılan oyunlara karşı uyanık olmak gerekiyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve bu cennet vatanda huzur içinde bizlere yaşamayı nasip etsin. Yahya Kaptan'a ve Yahya Kaptan gibi geçmişte bu ülke için canını feda eden tüm şehit kahramanlarımızı saygı ile anıyorum. Allah rahmet eylesin."dedi.

YAHYA KAPTAN GİBİ KAHRAMANLARIMIZ SAYESİNDE HUZUR İÇİNDE YAŞIYORUZ

Ardından konuşan Dilovası Kayamakamı Mustafa Asım Alkan, "Yahya Kaptan'ın kısa ömrü boyunca, büyük bir cesaret örneği göstererek ülkesine ve vatanına sahip çıkmak uğruna henüz 29 yaşında iken hayata gözlerini yumdu. Görev yaptığı süre içerisinde Kuva-yı Milliye'yi oluşturarak komutanlığını üstlenerek, sadece İstanbul'un Anadolu'ya geçişinin Tavşancıldaki kontrolünü, sevkiyatını yapmaya yardımcı olmadığı, Darıca ve Gündoğdu'daki Rum, Akmeşe ve Bahçecik'deki Ermeni çetelerinin saldırılarına karşı bölge insanını korumayla ilgili çok büyük görevler üstlenmiştir. Yahya Kaptan gibi cesur vatansever kahramanlarımız sayesinde bizler bu güzel ülkede kardeşçe ve huzur içersinde yaşıyoruz. Yahya Kaptan ve onun gibi ülkesi uğruna canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı saygıyla yad ediyoruz."dedi.  

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52