banner48

Organ nakli bekleyen bir insana yapılabilecek en büyük yardım o kişiyi tekrar hayata döndürmek için ya bizzat organ bağışı yapmak ya da insanları aydınlatarak buna vesile olmaktır.

Dünya büyük olsa da (aslında) dardır. Tarafıma Manisa'dan gönderilen iki çocuk annesi olan, İzmir EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinde kızı için umutla kalp nakil bekleyen bir annenin duyarlılığını gösteren mesajını paylaşıyorum.

"Uğur bey, Kocaeli ve İstanbul'da çeşitli gazetelerde yazdığınız köşe yazılarınızda hem Radyo programlarınızda geniş kitlelere çok rahat ulaştığınız için nakil bekleyenler için bir yazı bir konuşma yaparak paylaşabilir misiniz? Burada organ nakli bekleyen o kadar çocuk var ki organların bağışlanması için topluma mesaj vermenizi istiyorum. Benim kızım 10 yaşında burada 10 yaşından 2 aylık bebeklere kadar nakil bekleyenler yavrular var. Benim sizden ricam organ bağışının yaygınlaşması ve organ bağışının can vermek olduğunu hayat kurtarmak olduğunun bilinçlenmesi ve yaygınlaşmasını canı gönülden istiyorum." demesiyle birlikte İzmir EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesinin tüm çalışanlarının hasta ve hasta yakınlarıyla yakından ilgili olduklarını tek endişesinin nakil olup olmayacağı olduğunu belirtiyor.

Kızı için organ nakli bekleyen bir annenin çaresiz anlarına kimi zaman bir mesajla, kimi zaman sosyal medyada dolaşan bir paylaşımla mutlaka şahit oluyoruz. Organ nakli yaygın olsa da umutla bekleyen çocuk yaşta hastalarımızın aileleriyle birlikte yaşama tutunmak için verdikleri mücadele haberlerini alıyoruz. Elbette sadece nakil bekleyen çocuklarımız değil, her yaşta farklı nakil bekleyen hastalarımız var.

Türkiye’de organ nakli bekleyen hastaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Organ ve doku nakli bekleyenlerin sayısının arttığı kadar bir kişinin yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere bağışların yaygınlaşması ve toplumun her kesiminin daha da bilinçlendirilmesi gerekiyor.

Allah, içinde bulunduğumuz şu mübarek ayda, İzmir EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi ve diğer hastanelerde Münire Cemre Yılmaz kardeşimiz gibi bir umutla organ nakli bekleyen, şifa bekleyen hastalarımızın bir an evvel aileleriyle birlikte sağlıklı olarak yuvalarına dönmeyi nasip etsin. 

Zorlu bekleyişte olan hasta ve ailelerle yakından ilgilenen, umutla bekleyen ailelerin her zaman yanında olan İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dekan V.Prof. Dr. Cemil GÜRGÜN hocamıza ve tüm ekibine de başarılar diliyoruz.

“Kim bir kimseye hayat verirse, o sanki bütün insanlara hayat vermişçesine sevap kazanır.” Maide suresi, ayet 32

HAYATA YENİDEN MERHABA DİYEMEZSİNİZ, AMA DEDİRTEBİLİRSiNİZ !……

Umutla bekleyenler için her ses her nefes bir umuttur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.