banner48

Gebze İlçe protokolünün resmi törenlerde çelenk bırakarak önünde saf tutarak saygı duruşunda bulunduğu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykelinin bakımsızlığı dikkat çekiyor. Törenlerde saf tutulan Gebze Meydanı’nda benim gördüklerimi kimse görmüyor mu?

Atatürk heykeli üzerinde sarı altın rengi harflerle yazan, “Büyük davamız, en medeni ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir."anlamlı sözü içinde "Ü" harfi olmayan "Büyük" ,"K" harfi olmayan "Olarak" kelimesi dikkat çekiyor. Ayrıca mermerlerinin bakımsızlıktan çatlamış, mermer renginin özelliğini kaybetmiş olması gerçekten içler acısı bir durumu gözler önüne seriyor.

Atatürk heykeli önünde özellikle hafta sonları gün boyu resim çekilen vatandaşlar çekildikleri bu resimleri sosyal medya hesaplarından da paylaşıyorlar. Dolayısı ile Gebze'nin Cumhuriyet meydanını sadece Gebze değil tüm dünya sosyal medya üzerinden görüyor.

Hepimiz, Gebze’nin her anlamda tarihe adını altın harflerle yazmasından yana olsak da, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykeli üzerinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk’e ait bir sözün harflerine bile sahip çıkamamamız düşen yazıları da görmüyor olmamız inanın çok üzücü ve içler acısı bir durumdur.

“Büyük davamız, en medeni ve en müreffeh millet olarak varlığımızı yükseltmektir."Bu, yalnız kurumlarında değil, düşüncelerinde temelli bir inkılâp yapmış olan büyük Türk milletinin dinamik idealidir. Bu ideali en kısa bir zamanda başarmak için fikir ve hareketi beraber yürütmek mecburiyetindeyiz. Bu teşebbüste başarı ancak, türeli bir planla ve rasyonel tarzda çalışmakla mümkün olabilir.”

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.