Gebze ADD 'den Sert Tepki

ADD Gebze Şubesi, ÇYDD Gebze Şubesi, Gebze Kent Politikaları Derneği, Türkiye Emekliler Derneği ve THK Gebze Şubesinin oluşturduğu Gebze sivil toplum platformu adına bir açıklama yapılarak Atatürk’e yapılan hakaret kınandı.

banner96

Gebze ADD 'den Sert Tepki

ADD Gebze Şubesi, ÇYDD Gebze Şubesi, Gebze Kent Politikaları Derneği, Türkiye Emekliler Derneği ve THK Gebze Şubesinin oluşturduğu Gebze sivil toplum platformu adına bir açıklama yapılarak Atatürk’e yapılan hakaret kınandı.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 16:00
Gebze ADD 'den Sert Tepki
banner22

Platform adına açıklama yapan ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın; “Tvnet’te yayımlanan Derin Tarih isimli programda Cumhuriyetimizin kurucusu, Sonsuz Önderimiz, Başkomutanımız, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve ömrünü Türk uygarlık tarihini araştırarak, Türk kadın haklarını savunarak geçirmiş değerli bilim insanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan’a mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri alenen suç işlemişlerdir.

Atatürk’ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde olan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı, O’nun Türk ulusunun yüreğindeki ve kafasındaki yerini sarsacağını sananlar Türk milletinin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suretiyle bölmeye çalışmakta, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini hedef almaktadırlar.” Dedi. Aydın; “Bu kişiler ve TV kanalı Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti anayasasının, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar hakkında kanunu ihlal etmişlerdir.

Bu bir suçtur.  Atatürk’ün değerli annesi Zübeyde Hanım, manevi kızı Prof. Dr. Afet İnan, kendini bilmez kişilerin alçakça ve dayanaksız iftiralarıyla değerlerinden hiçbir şey kaybetmeyeceklerdir. Tarihte onurlu yerlerini çoktan almışlardır.  İftira atanlar, değerli halkımızın vicdanında sonsuza kadar mahkum olacaklardır. Bu olayları, cahilce, haince, alçakça hakaretlere, iftiralara ortam yaratanları, iftira atanları şiddetle kınıyor, işledikleri suçun karşılığı olan cezayı almaları için gerekenin yapılmasını istiyoruz. Takipçisi olacağız. Sonsuz Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyetimizin savunucusu, sahibi ve bekçisiyiz. dedi

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52