Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü ne iş yapar

Dünyayı  ve ülkemizi saran küresel bir salgınla yaklaşık 8 aydır mücadele veriyoruz. Sağlık bakanının her gün yaptığı açıklamalar salgının başlangıcında  ilgiyle takip edilse de bir süre sonra anlamını ve önemini yitirdi.

banner96

Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü ne iş yapar

Dünyayı  ve ülkemizi saran küresel bir salgınla yaklaşık 8 aydır mücadele veriyoruz. Sağlık bakanının her gün yaptığı açıklamalar salgının başlangıcında  ilgiyle takip edilse de bir süre sonra anlamını ve önemini yitirdi.

14 Kasım 2020 Cumartesi 14:00
Gebze İlçe Sağlık Müdürlüğü ne iş yapar
banner22

Dünyayı  ve ülkemizi saran küresel bir salgınla yaklaşık 8 aydır mücadele veriyoruz. Sağlık bakanının her gün yaptığı açıklamalar salgının başlangıcında  ilgiyle takip edilse de bir süre sonra anlamını ve önemini yitirdi. Vatandaş gereken hiç bir hassasiyeti göstermezken( sosyal hayatta mesafe yok, sokaklarda maske takmayan sayısı epey fazla vs. ) her şey devlet eliyle yürütülmeye çalışıldı. Yol da yürüyen insanların mesafeli yürümesini de, mahalle esnafının hijyen denetimini de kamu görevlileri yapmak zorun da kaldı. Kolluk ve sağlık ekipleri yeterli gelmeyince mart ayı itibariyle OKULLAR ve CAMİLER kapalı diye ÖĞRETMEN ve DİN GÖREVLİLERİNE görevlendirmeler yapıldı. Hem FİLYASYON ekiplerinde, hem de MAHALLE DENETİM EKİPLERİNDE görev alındı. Ancak hep aksaklıklar, yanlış ve alakasız görevlendirmeler kurumlar arası KOORDİNASYON eksikliği hep yaşandı. Eylül ayı itibariyle ise ülkemiz genelinde 65.000 okulun 1 milyon öğretmenin, 20 milyon öğrencinin kapsamda olduğu, 83 milyon vatandaşın ilgi alanında olan Eğitim-Öğretim başlamış oldu. Haliyle İŞ YAPMADAN MAAŞ ALDIĞI sanılan eğitimciler( öğretmen ve okul idarecileri) mesailerine tam anlamıyla  başladılar. Ancak görevlendirmeler bitmek bilmedi.
Okul idarecileri hiç aralıksız mahalle denetimlerine devam ettiler. Hafta içi okul da görev yaparken Hafta sonu  da dahil denetimlere çıktılar. Bazı branşlarda ki öğretmenler ile ( beden eğitimi, rehberlik gibi ) müdür yardımları için ise 22 Eylül tarihinde bir VALİLİK ONAYI geldi. Okullardan ilişik kesilmesi ve GEBZE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE acilen göreve başlaması talimatıyla. 
Beni arayan ilk meslektaşıma maalesef ülke geneli böyle görevlendirmeler yapılıyor, istersen itiraz dilekçesi yaz takip edelim istersen şartların müsait ise ( kronik hastalığın yoksa, ailende küçük çocuk, hastalığı olan aile bireyi vs  yok ise) görevi kabul et, DEVLETİMİZE yardımcı olalım, MİLLETİMİZE HİZMET EDELİM dedim ve arkadaşımız kabul edip ertesi gün OKULUNDAN İLİŞİK KESİP GEBZE İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE GİTTİ.

Ve ne oldu biliyor musunuz. 

“Şimdi git eğer ihtiyaç olursa biz seni çağırırız.”  

1- İhtiyaç yoksa 20 öğretmeni ve idareciyi nasıl MEB bünyesinden İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ bünyesine talep edersiniz.

2- Devlette SÖZ ile nasıl iş yaparsınız. Kadrosunun olduğu kurumdan geçici de olsa İLİŞİK KESME işlemi yapılan personeli nasıl başlama yapmazsınız.

3- MEB mevzuatına göre bakanlık harici başka bir kurumun işleri için görev alan kişilerin MALİ VE ÖZLÜK ( ek ders gibi ) kayıplarını nasıl karşılayacaksınız.

Sorularını sorduğumuzda yapılan görevlendirmelerin YANLIŞ olduğu ve İPTALİ gerektiği anlaşıldı ve o görev alan kişilerin hiç biri İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ bünyesinde bir görev almadan asıl kurumlarında göreve devam etti. Alınan ONAY da işlevsiz hale geldi.

Gelelim bugüne; 
Dün tebliğ edilen bir onay ile 4 tanesi bayan olmak üzere 16 müdür yardımcısı arkadaşımız ASLI GÖREVİNİ AKSATMAMAK üzere Kasım ayı boyunca saat 9.00-16.00 arası ve 16.00-23.00 arası haftasonu da dahil görevlendirilmiştir.

Kamuoyunun dikkatine sunuyorum hem görevini aksatmadan mesaiye gitmek, mesaiden sonra 23.00’ a kadar görev yapmak insani midir. Uygulanabilirliği nasıldır. Kişi saat 16.00’a kadar okulunda ki işleri yapıp 16.00-23.00 arası FİLYASYON mu yapacaktır. Ya da 9.00-16.00 arası FİLYASYON görevi yapıp evine iş mi götürecektir. Asli işini nasıl aksatmayacaktır merak ediyoruz.

Asıl konu, kamuya ve kamuoyuna şikayetimiz burada başlıyor. Şöyle ki tüm bu durumlara rağmen 2 ay önce Gebze’nin  en gözde, eğitim adına il geneli ses getiren okullarından birisine yeni müdür yardımcısı olmuş, genç ve dinamik bir üyemiz bu şekilde çalışmak için bu sabah ( 13 Kasım 2020 )  İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE gitmiştir. 
İlk önce müdürlük personeli YİNE böyle bir görevlendirmeden haberlerinin olmadığını söylemişler ve müdür yardımcısı arkadaşımız ile ilgilenmemiş her hangi bir işlem yapmamışlardır. Israr üzerine bilgileri alıp, RUKİYE HANIM olarak tanıtılan Müdür yardımcısı arkadaşımızın görevini bilmediği bir kişinin yanına götürülmüş ve tanıştırılmıştır. 
Rukiye Hanım hiç muhattap olmadan tamam bir guruba yazın alana çıksın demiştir. Bayan müdür yardımcısı, durumu anlamadığını, görev tanımını bilmediğini, alan da ne iş yapacağı sormasına rağmen, RUKİYE HANIM nezaket kurallarını aşarak, AMİRİ dahi olmadığı MEB personeli arkadaşımızı azarlamış ve tartışma ortamı oluşunca ODASINDAN KOVMUŞTUR. Sonradan kendisinin bir çok kişiye böyle davrandığını öğrendiğiniz RUKİYE HANIMIN ilçe sağlık müdür yardımcısı olduğu duyumunu aldık. Kendisi hakkında şikayetçi olacağımızı ve gerekli soruşturmaları takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunarız.Kendisi doktor da olsa, yoğun da olsa böyle bir hakka sahip değildir. Bu nezaketsiz, saygısız tavrını kendisine iade ediyor, kamuoyunun ve  Gebze Kaymakamımızın bilgisine sunuyoruz.

Eğitimciler asli görevi olan eğitim-öğretim faaliyetlerini fazlasıyla yerine getiriyor bunun da bilinmesini istiyoruz.


Orhan KÜTÜK
Türkiye Kamu-Sen Kocaeli İl Temsilcisi
Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52