Gebze İYİ Partiden 23 Nisan Mesajı

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

banner96

Gebze İYİ Partiden 23 Nisan Mesajı

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur’un 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Mesajı

21 Nisan 2018 Cumartesi 15:41
Gebze İYİ Partiden 23 Nisan Mesajı
banner22

Çocukları Koruyalım Ki Devlet Korunsun

İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Nusret Acur, Dünya üzerinde çocuklarına bayram armağan edilmiş bir ülkenin şanslı nesilleriyiz hepimiz. 23 Nisan 1920, topraklarımızda artık yalnızca milletin egemen olduğu ve kendi kendisini yönetmeye başladığı bir yönetim anlayışının tüm dünyaya ilan edildiği çok önemli bir tarihtir. Dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu Sözleriyle devam eden Acur ‘’ Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk’ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin!.. Bu belli. Fakat zekanı unut!.. Daima çalışkan ol!” dedi.

Ayrıca, Bağımsızlığın, özgürlüğün, halkın egemenliğinin eşsiz bir ifadesi olan meclis; olağanüstü bir dönemin ve imkânsızlıkların yaşandığı bir dönemde gelecek aydınlık günler ve halkın kendi seçtiği temsilcileri aracılığıyla kendi kendini yönetmesi adına çok önemliydi. Çünkü yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyeti bu temeller üzerinde yükselecekti.

Ulusal egemenliğin ilan edildiği böylesine anlamı derin bir gün, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından geleceğimizin umudu, güvencesi çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir.

Bu bayram, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün geleceğin sahipleri çocuklara verdiği değerin, duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

23 Nisan zamanla sınırlarımızı aşarak evrenselleşmiş millet olma bilincine adım attığımız gündür, 23 Nisan sadece çocuklarımızın değil bizim de milli bayramımızdır. Milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensellik kazanmış olan bu günde, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının kutladığı bir bayram haline gelmiştir.

Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin bayramını en içten duygularla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Dedi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52