Gebze Tapu’da Rayiç Bedel Yazısı Artık İstenmeyecek!

Uğur GENCER/ Gebze Tapu Müdürlüğü Vatandaşın İşini Kolaylaştırdı.

banner96

Gebze Tapu’da Rayiç Bedel Yazısı Artık İstenmeyecek!

Uğur GENCER/ Gebze Tapu Müdürlüğü Vatandaşın İşini Kolaylaştırdı.

12 Ocak 2021 Salı 15:10
Gebze Tapu’da Rayiç Bedel Yazısı Artık İstenmeyecek!
banner22

Gebze Tapu Müdürlüğünde gayrimenkul satış işlemi yapan vatandaşların önceki yıllarda Belediyeden rayiç bedel yazısı getirmesi gerekiyordu. Ocak 2021 tarihi itibariyle vatandaşlarımızdan rayiç bedeli yazısı artık istenmeyecektir. Tapu Müdürlüğü bu bilgileri sistem üzerinden doğrudan çekecektir. Vatandaşlar Belediye Başkanlığına gitmek zorunda kalmayarak zamandan tasarruf edeceklerdir.


Tapu Müdürlüğü ile Gebze Belediyesi arasında yapılan işbirliği çerçevesinde; Gebze Belediyesine herhangi bir vergi borcu olmayan tüm gerçek ve tüzel kişilerin Gebze Tapu Müdürlüğünde işlem yaparken talep edilen Emlak Beyan Değer (Rayiç Bedel) yazısı artık istenmeyecektir.


Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, “Yapılan işbirliği çerçevesinde Tapu Müdürlüğü online bağlantısı ile Gebze Belediyesi tarafından uygulanan yazılım sayesinde sistem üzerinden Tapu Müdürlüğü personeli emlak beyan değerini kendisi alacaktır. Ayrıca yapılan bu uygulamanın Kocaeli ili dâhilindeki ilk kez ilçemizde uygulamaya başlanması hususunda emeği geçen Tapu Müdürlüğümüze ve Belediye Başkanlığımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Gebze Tapu Müdürlüğünün bu uygulamasıyla birlikte vatandaşların daha kaliteli hizmet alması, bürokrasinin azaltılması ve vatandaşların iki kurum arasındaki zaman kaybının önüne geçilmesiyle birlikte kâğıt israfı ve kırtasiyecilik minimum seviyeye indirilmiştir.

Gebzeliler Uygulamadan Memnun

Gebze Tapu Müdürlüğünün bu çalışması takdir edilirken, Gebzeli vatandaşlar son derece memnun oldukları bu uygulamadan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorlar.

banner44
Son Güncelleme: 12.01.2021 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52