Gebze'ye Geri Dönüşüm OSB Kurulacak

Gebze de büyük bir arazinin üzerine 5 milyar liralık yatırımla geri dönüşüm osb kurulacak.

banner96

Gebze'ye Geri Dönüşüm OSB Kurulacak

Gebze de büyük bir arazinin üzerine 5 milyar liralık yatırımla geri dönüşüm osb kurulacak.

10 Ocak 2018 Çarşamba 14:15
Gebze'ye Geri Dönüşüm OSB Kurulacak
banner22

Dünyada hurda ve geri dönüşüm sektöründe 5'inci sırada yer alan Türkiye, üst seviye çıkarmak için düğmeye bastı. 5 bin 300 üyesi bulunan, Hurda ve Geri Dönüşümcüler Kooperatifi, Kocaeli Gebze'de, 215 dönüm'lük arazide Geri Dönüşüm Organize Sanayi Bölgesi kuracak.

120 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Metal, cam, kağıt, pil, motor yağı gibi tüm atıkların geri dönüştürülerek, ekonomiye kazandırılacağı Organize Sanayi Bölgesi'nde, 120 bin kişi istihdam edilecek. İnşaat yatırımı 5 milyar TL'ye mal olacak projenin 3 yılda bitirilmesi hedefleniyor. Hurda ve Geri Dönüşümcüler Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ebru Çakmaz, Türkiye'nin geri dönüşüm sektöründe Japonya, ABD, Çin ve Hindistan'dan sonra 5'inci sırada yer aldığını açıkladı. Çakmaz, "Doğal kaynakların azalmasıyla birlikte bu sektörün önemi dünyada gitgide artıyor. Geri dönüşüm sektörüne yönelik bilinç de yükseliyor. Türkiye, kendi atıklarının yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu Bölgesi'nden de geri dönüşüm için ithalat yapıyor ancak bizim bu işi daha üst noktaya taşımamız gerekiyor. Biz de buradan hareketle Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarını başlattık" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"2020'DE HİZMETE BAŞLAYACAK"

Projenin yapılacağı araziyi Milli Emlak'tan 350 milyon TL karşılığında aldıklarını belirten Ebru Çakmaz, "Araziyi bir yıl önce aldık. Proje çizimleri 6 ay önce bitti. Ancak inşaat izni hâlâ çıkmadı. Çünkü arazi hayvan barınağı olarak görülüyor. Fakat arazide hiç hayvan barınağı yok. Biz belediyeye, iki dönüm arazide hayvan hastanesi ve barınağı yapmayı da taahhüt ediyoruz. Bir an önce yatırımın düğmesine basmak istiyoruz" diye konuştu. Projeyi iki etapta hayata geçireceklerini anlatan Çakmaz, "İlk etabı 18 ayda bitirip 2020 yılının ilk çeyreğinde hizmete açacağız. İkinci etabı da bir yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. Çakmaz, bu Organize Sanayi Bölgesi projesiyle birlikte Gebze'yi geri geri dönüşüm üssü yapmayı hedeflediklerini söyledi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93