Kahveci esnafının durumu vahim

Gebze Kahveciler Çaycılar Bilardo İnternet Cafeler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Barış Beşiroğlu ve kahveci esnafı Gölcüönü meydanında bir basın açıklaması yaptı.

banner96

Kahveci esnafının durumu vahim

Gebze Kahveciler Çaycılar Bilardo İnternet Cafeler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Barış Beşiroğlu ve kahveci esnafı Gölcüönü meydanında bir basın açıklaması yaptı.

23 Temmuz 2020 Perşembe 17:10
Kahveci esnafının durumu vahim
banner22

 Beşiroğlu yaşanan sıkıntıların haf safhaya çıktığını dikkat çekerken “Kahveci esnafı zorda. Cumhurbaşkanımız Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililer bu çağrıya kulak versin” dedi. Beşiroğlu sözlerine “Oyun oynanmayan kahvelerin açık olmasının mantığı nedir? Kurban bayramı öncesi esnaf zor durumda kalıyor. Salgın sürecini anlıyoruz, farkındayız ama tüm işletmeler yeni normale döndü. Bizler önümüzü göremiyoruz, bir açıklama yapan da yok” dedi.

Gebze Kahveciler Çaycılar Bilardo İnternet Cafeler Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Barış Beşrioğlu da esnafın yaşadığı sıkıntıların her geçen gün daha arttığını ifade etti. Barış Beşiroğlu odaya üye esnaflarla birlikte yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekmek için Gölcü önü meydanında bir basın açıklaması yaptı. Sık sık sosyal mesafe uyarısının da yapıldığı basın açıklamasını CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, bazı stk temsilcileri, kahveci esnafları ve çevre esnaflar katıldı.

Kahveci esnafının 5 aydır evlerine ekmek götürmekte zorlandığını ifade ederek, “Esnaf olarak zor durumdayız. 5 aydır kahvelerimizdeki ocak yanmıyor. Evlerimize ekmek götüremediğimiz için tencerelerimiz boş” dedi. Yerel yönetimlerden destek alamadıkları gibi hiç bir banka kredisinden de faydalanamadıklarını söyleyen Beşiroğlu, Gebze’nin bu alanda sembol işletmelerinin teker teker kapandığını söyledi. Gölcüönü meydanına çay kazanı, tencere ve tava ile gelen Beşiroğlu; “Bu kazan beş aydır kaynamadığı için bu kazan ve tavalarda da 5 aydır yemek pişmiyor. Ailelerimizle birlikte yaklaşık 20 bin kişi beş aydır büyük bir mağduriyet yaşıyoruz. Elektirk, su, telefon, kira ve internet paralarımızı ödeyemez duruma geldik. Evlerimize ekmek götüremiyoriz ve çocuk çoluğumuzun yüzüne bakamaz hale geldik. Ya bize başka iş bulunsan ya da sorunlarımız bir an önce çözülsün. Bugüne kadar tüm yasaklara harfiyyen uyduk, artık bu saatten sonra dayanacak gücümüz kalmadı, bir an önce esnafın derdine çözüm bulunsun” dedi.
 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çayzade 2020-07-26 04:42:42

Sayın başkana teşekkür ediyorum fakat her il yapmalı bizde kocaelinde yapalım

banner52

banner93