Vaka artışlarında ilk sırada Gebze var!

Sağlık Bakanı Koca, Kocaeli’de son 3 günde vaka ortalamasının 113 olduğunu açıkladı. En fazla vaka olan ilçeleri açıklayan İl Sağlık Müdürü Ergüney “İlk sırada Gebze var.

banner96

Vaka artışlarında ilk sırada Gebze var!

Sağlık Bakanı Koca, Kocaeli’de son 3 günde vaka ortalamasının 113 olduğunu açıkladı. En fazla vaka olan ilçeleri açıklayan İl Sağlık Müdürü Ergüney “İlk sırada Gebze var.

19 Haziran 2020 Cuma 12:05
Vaka artışlarında ilk sırada Gebze var!
banner22

Sağlık Bakanı Koca, Kocaeli’de son 3 günde vaka ortalamasının 113 olduğunu açıkladı. En fazla vaka olan ilçeleri açıklayan İl Sağlık Müdürü Ergüney “İlk sırada Gebze var. Gebze’yi sırasıyla Darıca, İzmit, Körfez, Dilovası ve Körfez takip ediyor” dedi. Koronavirüs ile mücadelede normalleşme dönemine geçilmesi ile birlikte vaka sayıları da artmaya başladı. İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, vaka sayıları artan ilçeleri sırasıyla açıkladı. Bayramdan sonra ilçelerde artışın yüzde 50 civarında olduğunu ifade eden Ergüney, denetimleri sıklaştıracaklarını belirtti. Dr. Ergüney; Kocaeli, SEKA, Gebze Devlet Hastanesi ile Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında üniversite, özel ve kamu hastanelerinin tamamının pandemi hastanesi olmaktan çıkarıldığını kaydetti.

VAKALAR YÜZDE 50 ARTTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Kocaeli’de vaka sayısının artmaya başladığını açıklamasının ardından gözler İl Sağlık Müdürlüğü'ne çevrildi. Konu ile ilgili bilgi veren İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, vakaların artış gösterdiği ilçeleri açıkladı. Sırasıyla Gebze, Darıca, İzmit, Körfez, Dilovası, Gölcük ilçelerinde artış yaşandığını söyleyen Ergüney, “Bayramdan bu yana ilçelerimizde yüzde 50 oranında vaka artışı var. Gebze, Darıca, İzmit, Körfez, Dilovası ve Gölcük dışında diğer ilçelerimizde ise günlük 1 ya da 2 vaka çıkıyor.

TEDBİRLERE SIKI SARILIN

Vakaları kontrol altına almak için denetimleri sıklaştıracağız. Son iki gündür vaka sayısında zikzaklar çizmeye başladık. Ama rehavete kapılmamak lazım. Önümüzdeki günlerde süreç daha da düzelecek gibi. Ama denetimleri sıklaştırmazsak, maske ve mesafe kurallarına uymazsak vakaları kontrol altına almamız zorlaşacak. Vatandaşlarımızdan isteğimiz daha temkinli olmaları ve asla kurallarda gevşememeleridir” dedi.

SADECE 4 PANDEMİ HASTASI KALDI

Koronavirüs ile mücadelede üniversite ve özel hastaneler dahil tüm hastaneler pandemi hastanesi olarak ilan edildi. Normalleşme dönemi ile birlikte hastanelerde de normalleşme dönemi başladı. Üniversite ve özel hastaneler dahil tüm hastanelerin pandemi hastanesi olmaktan çıkarıldığını belirten Ergüney, “Pandemi hastalarına SEKA, Kocaeli, Gebze Fatih Devlet Hastaneleri ile Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet verecek. Hastalarımızı bu hastanelerde tedavi edeceğiz” dedi. 
 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52