7 Yürekli Iğdır'lı kadın AYYILDIZ adı altında üretim kooperatifi kurdu!

AYYILDIZ kadın kooperatifi Iğdır’lı hanımların dayanışmasının, emeğinin, kardeşliğinin ve hayırseverliğinin simgesi olacaktır.

banner96

7 Yürekli Iğdır'lı kadın AYYILDIZ adı altında üretim kooperatifi kurdu!

AYYILDIZ kadın kooperatifi Iğdır’lı hanımların dayanışmasının, emeğinin, kardeşliğinin ve hayırseverliğinin simgesi olacaktır.

03 Aralık 2020 Perşembe 14:10
7 Yürekli  Iğdır'lı  kadın  AYYILDIZ adı altında üretim kooperatifi kurdu!
banner22

 

 Biz Iğdır ve Kars ili AYYILDIZ kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi olarak bu gün kuruluş dilekçemizi vermiş bulunmaktayız. Üyelerimizin tamamı kadınlardın oluşmaktadır. AYYILDIZ kadın kooperatifi Iğdır’lı hanımların dayanışmasının, emeğinin, kardeşliğinin ve hayırseverliğinin simgesi olacaktır.
 Bu günden sonra tüccara mahkûm olma dönemi bitiştir. Köyde yaşayan ve köy de ürettiği ürünlerin dışında geliri olmayan,  hanım kardeşlerinizin ürettiği ürünleri toplayarak, tüketiciyle buluşturulacağız “aracıların aldığı yüksek oranda kar payının üreticide kalmasının sağlanacak” işsizlik nedeniyle büyükşehirlerin varoşlarına gitmek zorunda kalan hanım kardeşlerimizin çocuklarına, kooperatif işletmelerinde iş edindirilecek, “iş bulan çocuklarımızın suç ve suçlulardan uzak tutulması sağlanacaktır.”
 Köylerimizde yıllardır çeşitli nedenlerle aileler arasında kavgalar olmakta, kavgalar neticesinde çok sayıda yaralanma ve ölümle neticelenen olaylar olmuştur, aileleri ortak bir amaç etrafında toplayacağız ve ortak menfaat temin ederek husumetleri ortadan kaldıracağız.  Eskisi gibi köyümüzün sokakları çocuk sesleriyle şenlenecek ve köylerimizin tenhalaşması önlenecektir.
 Amacımız para kazanmak değil, Iğdır merkez ve köylerden bulunan çalışkan hanımlarına ve çocuklarına iş imkanı sağlamak, Iğdır’ın zenginliği olan ürünlerimizin tüm dünyaya tanıtılması, yöre halkının üretime katılmasını desteklemek, en önemlisi gelirimizin bir kısmını geçim sıkıntısı çeken kardeşlerimizle paylaşmaktır.  Kooperatifimiz bünyesinde oluşturacağımız fon ile ihtiyaç sahibi aile ve çocuklara yardım edeceğiz. Merkezi Iğdır ili  olmak üzere en kısa sürede Kars  ilinde teşkilatlanarak, ilk şubemizi Kars merkeze açacağız. Saygılarla kamuoyuna duyurulur.
 
​​
Elif TURAN
 AYYILDIZ Kadın Girişimi Üretim
Ve İşletme Kooperatifi
           Yönetim Kurulu Başkanı
 

banner44
Son Güncelleme: 03.12.2020 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cafer 2020-12-03 22:58:12

kadınların desteği ile inşAllah bu devlet dünya liğderi olacaktır

Avatar
Yucel t 2020-12-05 18:40:45

Hayirlı olsun güzel olur

Avatar
Nejdet Edebali 2020-12-14 20:07:34

İstanbul fuara gelen Bacılar a çok üzülmüştüm ürün satamıyorlar diye şimdi durum farklı olur sayenizdeHAYIRLI OLSUN

banner52