Acun Ilıcalı TV 8'i sattı!

TV 8'i uzun bir süredir elinden çıkarmak için çalışmalar yapan Acun Ilıcalı, kanalını Medical Park Hastaneler Grubu'na satma kararı aldı.

banner96

Acun Ilıcalı TV 8'i sattı!

TV 8'i uzun bir süredir elinden çıkarmak için çalışmalar yapan Acun Ilıcalı, kanalını Medical Park Hastaneler Grubu'na satma kararı aldı.

12 Mart 2019 Salı 10:27
Acun Ilıcalı TV 8'i sattı!
banner22

Uzun süredir TV 8'i elden çıkarmak için görüşmeler yürüten Acun Ilıcalı sonunda isteğine ulaştı. Ilıcalı kanalını, Medical Park Hastaneler Grubu'na sattı.

TV 8’i MNG Holding’den 70 milyon dolara satın alan ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı ekonomik olarak zor günler geçiriyor. Bu nedenle TV8'in sahibi ve yapımcı Ilıcalı bir süre önce Sekiz Medya Holding AŞ'deki hisselerinin bir kısmını Doğuş Yayın Grubu'na satmıştı.

Ancak ağır borç yükünden kurtulmak için atılan bu hamle de TV 8'in ekonomik açığını kapatmaya yetmedi.

AZERİ ŞİRKET İLE GÖRÜŞMELER YAPTI

Acun Ilıcalı’nın son dönemde Türkiye'ye medya yatırımı yapan Azerbaycan merkezli Global Medya Group A.Ş. ile görüştüğü konuşuluyordu.

Buna göre, Azeri iş adamları, bir ulusal kanal satın almak için kolları sıvadı. Global Medya Group A.Ş. yönetimi, Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu TV 8'i satın almak için görüşmeler yaptı. Acun Ilıcalı buna sıcak baksa da, Global Medya kanalının borç yükü nedeniyle satış görüşmeleri askıya alındı.

SÜPRÜZ TALİP HASTANELER GRUBUNDAN GELDİ

Azeri sermayesi ile görüşmeler kanalın borç yükü nedeniyle tıkanırken, Acun Ilıcalı’nın medyasına sürpriz bir sektörden talip çıktı. SuperHaber'in haberine göre, kanala talip olan Medical Park Hastaneler Grubu, Acun Ilıcalı’nın TV 8'deki hisselerinin tamamını satın almak konusunda ünlü televizyoncu ile anlaşma sağladı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52