Ankara’ya ulaşan Önemli Afrin istihbaratı

YPG’nin özellikle Afrin kent merkezi çevresinde silah yığınağı yaptığı bilgileri Ankara’ya ulaşıyor. Örgütün tıpkı Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki gibi hendek ve barikatlar ile bomba tuzaklamaları yaptığı belirtiliyor.

banner96

Ankara’ya ulaşan Önemli Afrin istihbaratı

YPG’nin özellikle Afrin kent merkezi çevresinde silah yığınağı yaptığı bilgileri Ankara’ya ulaşıyor. Örgütün tıpkı Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki gibi hendek ve barikatlar ile bomba tuzaklamaları yaptığı belirtiliyor.

29 Ocak 2018 Pazartesi 12:10
Ankara’ya ulaşan Önemli Afrin istihbaratı
banner22

 TSK’nın Zeytin Dalı adını verdiği askeri güvenlik harekatı ikinci haftasına giriyor. Özgür Suriye Ordusu’nun rehberliğinde TSK’ya bağlı askeri birlikler, hava desteği ile birlikte sınırdan giriş yaparak bölgeye sahip olmaya başladı.

Operasyonun başlamasıyla birlikte nasıl bir harekat planması yapıldığını, hangi bölgelerin ne kadar süre içinde kontrol altına alınacağı yönünde bilgilere sahip değiliz. Ancak görüldüğü kadarıyla, YPG’nin konvansiyonel silahları kullanacağı yönündeki istihbarat bilgileri nedeniyle TSK’nin son derece kontrollü hareket ettiğini söylemek yanlış olmaz.
Harekat kapsamında örgütün, özellikle Afrin kent merkezi çevresinde önemli ölçüde silah yığınağı yaptığı bilgileri Ankara’ya ulaşıyor.
Silah yığınağıyla birlikte örgütün yine kent merkezi ve çevresinde, tıpkı Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki il ve ilçe merkezlerindeki gibi hendek ve barikatlar ile bomba tuzaklamaları yaptığı belirtiliyor.

Yanısıra, ABD’den elde edilen ve Türkiye’deki çatışmalarda kullanılanlardan daha etkili konvansiyonel silahların örgütün elinde bulunması Afrin harekatında Türkiye’nin farklı bir taktiğe geçmesine neden olabileceği değerlendiriliyor.

TSK’nın harekata katılan askeri unsurlarında çoğunlukla cephe savaşında etkin rol alan ağır zırhlıların bulunması nedeniyle Afrin’e giriş ve kentin kontrol altına alınmasında Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin görevlendirilmesi olasılığı belirdi.

Ağır zırhlı araçların kentin dar sokaklarında istenilen etkinliğini sağlayamayacağının öngürülmesi sonrasında özellikle yurt içindeki hendek ve barikat çatışmalarında başarı sağlaması, yeni olasılığı güçlendiriyor.

Yine, polis ve jandarmanın envanterindeki hafif zırhlı araçların sokak çatışmalarında hareket kabiliyetinin kolay ve etkin olması diğer bir parametre.
Örgütün üç yıldır bomba tuzaklı sokak çatışmalarına hazırlanması, mevziler oluşturması, üstelik elinde konvansiyonel ağır silahların bulunması, Afrin ve çevresinde PÖH ve JÖH’lerin devreye girmesini kaçınılmaz kılabilir.

banner44
Son Güncelleme: 29.01.2018 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52