Balıkesir’de Kuvayımilliye Günü kutlandı

- Kurtuluş hareketinin ilk kıvılcımlarının atıldığı Balıkesir’de etkinlikler düzenlendi

banner96

Balıkesir’de Kuvayımilliye Günü kutlandı

- Kurtuluş hareketinin ilk kıvılcımlarının atıldığı Balıkesir’de etkinlikler düzenlendi

16 Mayıs 2017 Salı 18:20
Balıkesir’de Kuvayımilliye Günü kutlandı
banner22

BALIKESİR (AA) - Kurtuluş hareketinin ilk kıvılcımlarının atıldığı Balıkesir’de Kuvayımilliye Günü kutlandı.

Bu yıl 16'ncısı düzenlenen etkinlikler, Alaca Mescit Camisi'nde yapılan mevlitle başladı, Kuvayımilliye Anıtı'nda devam etti. Programda, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan anıta çelenk sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, törende yaptığı konuşmada, 98 yıl önce tüm yurda yayılan özgürlük ateşinin Balıkesir’de yandığını ifade ederek Kuvayımilliye ruhunu daimi kılmak, geleceğe ümitle bakmak için kendilerine düşen görevin Cumhuriyeti 100. yıl hedeflerine hazırlamak olduğunu söyledi.

Uğur, birçok cephede savaşan, içeriden ve dışarıdan kaynaklanan büyük sorunlarla mücadele eden Osmanlı Devleti'nin, Birinci Dünya Savaşı'nda yenilgiye uğradığını hatırlatarak şunları kaydetti:

"İmzalanan ateşkes anlaşmasıyla Osmanlı Devleti'nin, yenik düşen diğer devletler gibi ordusunun hemen hemen tamamı terhis edilmiş, haberleşme araçlarına el konulmuştu. Ülke adeta işgallere açık hale getirilmişti. Ve maalesef 15 Mayıs 1919'da Yunanlılar İzmir’i işgal etmeye başladılar. Balıkesir'de kara haber duyulur duyulmaz belediye meclisi toplanarak durumu müzakere etmiştir. Bugün de yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi neticesinde ortaya çıkan ruh, Balıkesirlilerin milli iradeye ve bağımsızlığımıza olan bağlığını ortaya koymuştur."

Törene, İl Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93