Belçika ordusuna F-35 şoku! Hepsi hatalı çıktı 

Belçika ordusunun ABD'den sipariş ettiği 4 milyar euroluk 34 adet F-35 uçağı hatalı çıktı. 

banner96

Belçika ordusuna F-35 şoku! Hepsi hatalı çıktı 

Belçika ordusunun ABD'den sipariş ettiği 4 milyar euroluk 34 adet F-35 uçağı hatalı çıktı. 

28 Mart 2019 Perşembe 13:37
Belçika ordusuna F-35 şoku! Hepsi hatalı çıktı 
banner22


Belçika ordusunun ABD'den sipariş ettiği 4 milyar euroluk 34 adet F-35 uçağı hatalı çıktı.Uçakların, Savaşa uygun olmadığı, pilotları tehlikeye sokacağı açıklandı. Washington merkezli POGO isimli bağımsız bir araştırma grubu tarafından imzalanan rapor ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) teslim edildi. 14 sayfalık rapora göre, F-35'lerde çok sayıda eksik var.Uçaklar, çalışma standartlarını karşılamadığı gibi, dayanıklılık testlerini de geçemedi. Çalışma ayrıca uçaklarda çatlakların meydana geldiğini de gösteriyor. 
Uçakları üreten Lockheed Martin firması, Belçika'ya uçak başına 8 bin uçuş saati ömrü vermişti. Raporda bu sözün yerine getirilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. Ayrıca uçakların bilgisayar sistemlerinin de kolayca saldırıya uğrayabileceği belirtildi. Sistem tarafından toplanan ve kaydedilen verilerin de güvenilir olmadığı iddia edildi.

'SORUNU OLMAYAN BÖLÜM YOK'

Yazılımın 27'nci versiyonun hala çalışmadığının belirtildiği raporda, F-35'lerin gelişiminin programın 10 yıl gerisinde kaldığı ve beklenenden 200 milyar dolar daha fazla maliyete sahip olduğu belirtildi.F-35'teki bir başka sorun ise ateşlenen füzelerin yönünün düzgün olmadığı. Pilot, kaskının üzerinde öngörülen bilgilere baktığında, füze sistematik olarak hedefin sağına gidiyor. Bu savaş durumunda düşmanı vurmak yerine, dost birliklerine vurma riskini artırıyor. Test aşamasının başlangıcından beri F-35'lerde 941 hata listelendiği biliniyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93