Bursa'daki cinayet davası

- Bir kişiyi silahla öldürüp, bir kişiyi yaraladıktan sonra gasbettiği araçla bir restorana girerek 10 kişinin yaralanmasına yol açan sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığı belirlenecek

banner96

Bursa'daki cinayet davası

- Bir kişiyi silahla öldürüp, bir kişiyi yaraladıktan sonra gasbettiği araçla bir restorana girerek 10 kişinin yaralanmasına yol açan sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığı belirlenecek

05 Temmuz 2017 Çarşamba 15:26
Bursa'daki cinayet davası
banner22

BURSA (AA) - Bursa'da, bir kişiyi silahla öldürüp, bir kişiyi yaraladıktan sonra gasbettiği araçla bir restorana girerek 10 kişinin yaralanmasına neden olan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ikinci duruşmasına tutuklu sanık Okan Aksu (30) ve maktul Gürbüz Kömür'ün yakınları ile avukatları katıldı.

Davanın ilk duruşmasında verdiği ifadeyi tekrarlayan Aksu, Merinos Parkı'nda tanıştığı Kömür ile onun aracında alkol alıp gezdiklerini aktararak, "Bir süre sonra beni öpmeye kalktı, aramızda tartışma çıktı. Bunun üzerine Kömür'ü vurdum. Gürbüz Kömür'ün aracını alıp, olay yerinden uzaklaştım. Aracı boş bir yere bırakıp, tekrar parka geldim. Burada da önceden tanıştığım Yusuf Ay'la tartışıp vurdum, onun aracını da alıp kaçarken restorana daldım." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Aksu'nun akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Öte yandan, sanık Aksu hakkında Yusuf Ay'ı (45) "Kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, iş yerine zarar verme ve birden fazla kişiyi taksirle yaralama" suçlarından yürütülen soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

- Olay

Okan Aksu idaresindeki 16 P 5828 plakalı hafif ticari araç, 18 Şubat'ta Yeni Yalova Yolu Caddesi'nde bulunan bir restorana girerek burada yemek yiyen kişilere çarpmıştı. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, AFAD ile UMKE ekibi sevk edilmişti. Kazada sürücü Okan Aksu ile 2'si ağır 10 kişi yaralanmıştı. 25 suçtan 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğundan aranan Okan Aksu'nun kazadan önce, Gürbüz Kömür'ü silahla öldürdüğü, hafif ticari aracın sahibi Yusuf Ay'ı ise yaraladığı belirlenmişti.

banner44
Anahtar Kelimeler:
Bursa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93