Ermenistan'dan hain saldırı: Şehit ve yaralılar var!

Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine bölgede çatışmalar başladı. Azerbaycan ordusu hain saldırı sonrası Ermenistan'a karşı operasyon başlattı. Çok sayıda Ermeni askeri, tesis ve askeri araçların tespit edilerek imha edildiği duyuruldu.

banner96

Ermenistan'dan hain saldırı: Şehit ve yaralılar var!

Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine bölgede çatışmalar başladı. Azerbaycan ordusu hain saldırı sonrası Ermenistan'a karşı operasyon başlattı. Çok sayıda Ermeni askeri, tesis ve askeri araçların tespit edilerek imha edildiği duyuruldu.

27 Eylül 2020 Pazar 14:54
Ermenistan'dan hain saldırı: Şehit ve yaralılar var!
banner22

 Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine bölgede çatışmalar başladı. Azerbaycan ordusu hain saldırı sonrası Ermenistan'a karşı operasyon başlattı. Çok sayıda Ermeni askeri, tesis ve askeri araçların tespit edilerek imha edildiği duyuruldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik." dedi.

AZERBAYCAN 6 KÖYÜ GERİ ALDI

13.48: Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fuzuli ve Cebrayıl bölgelerinde 6 köyün Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıkladı.

AKAR, AZERBAYCANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

13.46: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile telefonda görüştü. Akar, Hasanov ile görüşmesinde, "Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız." dedi. 


AZERBAYCAN'IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ: BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

13.20: Ermenistan’ın binlerce kişilik silahlı gönüllü ordusu kurduğunu belirten Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, "Erivan yönetimi bu saldırının bedelini ödeyecektir. Dünya bu saldırgan tutuma karşı seyirci kalmamalı" dedi. 

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

11.30: Dağlık Karabağ'daki sivil yerleşim yerlerini de hedef alan Ermenistan saldırıları sonrasında Rusya'dan ilk açıklama geldi. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı hattında gerilimin yeniden tırmanmasını endişeyle karşıladıklarını, Azerbaycan ve Ermenistan'a derhal ateşe son vermeleri yönünde çağrı yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların durdurularak, taraflara müzakerelere başlama çağrısında bulundu. Açıklamada, "Durumu istikrara kavuşturmak için tarafları derhal ateşkese ve müzakerelere başlamaya çağırıyoruz." ifadesi yer aldı. 

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

HAİN SALDIRILAR SONRASI ALİYEV'DEN İLK AÇIKLAMA: ŞEHİTLERİN KANI YERDE KALMAYACAK

10.57: Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın hain saldırıları sonrası yaptığı açıklamada "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik. Ermenistan işgal ettiği topraklarımıza yasa dışı şekilde yerleşmeye çalışıyor. Ermenistan'ın başlattığı saldırı neticesinde şehit ve yaralılarımız var. Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan’dır." ifadelerini kullandı. 

12 ADET OSA UÇAKSAVAR FÜZE SİSTEMİ İMHA EDİLDİ

08.50: Ermeni güçlerinin, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlattı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği bildirildi. 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52