FETÖ/PDY davaları

Örgütün ildeki üst düzey "emniyet imamları" arasında yer aldığı iddia edilen tutuklu sanık Doğan, TSK yapılanmasında "mahrem abi" olduğu değerlendirilen eski öğretmen Bilgin ve eski Emniyet İl Müdür Yardımcısı Şahinli hakkındaki davaların görülmesine devam edildi

banner96

FETÖ/PDY davaları

Örgütün ildeki üst düzey "emniyet imamları" arasında yer aldığı iddia edilen tutuklu sanık Doğan, TSK yapılanmasında "mahrem abi" olduğu değerlendirilen eski öğretmen Bilgin ve eski Emniyet İl Müdür Yardımcısı Şahinli hakkındaki davaların görülmesine devam edildi

30 Ocak 2018 Salı 16:27
FETÖ/PDY davaları
banner22

Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan, meslekten ihraç edilen 2 öğretmen ile emniyet müdür yardımcısının yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı görülen davalarda, örgütün ildeki üst düzey "emniyet imamları" arasında yer aldığı iddia edilen eski öğretmen tutuklu sanık Bayram Doğan, eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Şahinli ve TSK'nin "mahrem abisi" olduğu öne sürülen eski öğretmen Fatih Bilgin ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Doğan, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini ve suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Daha önce aleyhimde ifade veren tanıklar, baskı ve şiddet altında beyanda bulunduklarını söylemişlerdir. Dolayısıyla bu aleyhimde olan suçlamaları reddediyorum." diye konuştu.

Örgütün ildeki üst düzey "emniyet imamları" arasında yer aldığı iddialarına da cevap veren Doğan, "Mahrem abilik iddiası olan yeni soruşturmalar ve davalar açılmasına rağmen benimle ilgili böyle bir soruşturmanın olmamasını mahkemenin dikkate almasını talep ediyorum. Bu kişilerle aynı kategoride değerlendirilmeyi kabul etmiyorum." dedi.

Sanık Doğan, 17 aydır süren tutukluğu nedeniyle 3 çocuğu ve eşinin mağdur durumda olduğunu belirterek, "Tahliye olmam halinde 14 Şubat Sevgililer Günü'nünde eşimin yanında olmak istiyorum. Bu eşimin de hakkı. Daha sonra kızımın doğum günü var. Yanında olup, kutlamak istiyorum. Ayrıca ailemin geçimini temin etmek için iş arayacağım." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı, sanığın üzerine atılı suçun niteliği ve mevcut delil durumu göz önüne alınarak, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin uzun süredir tutuklu olduğunu ifade ederek, adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Denizli'deki tanık B.C'nin beyanı ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na sanıktan ele geçirilen dijital materyaller ile ilgili yazılan yazının cevabının beklenmesine, sanığın tahliye talebinin reddine hükmederek, duruşmayı 21 Mart'a erteledi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, açığa alınan öğretmen Doğan'ın FETÖ/PDY'nin Kocaeli'deki üst düzey "emniyet imamlarından" olduğu ve örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock kullandığı anlatılıyor.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Doğan'ın 15 Temmuz darbe girişimi gecesi "TSK yönetime el koydu. Arkadaşlar yanlış bir şey yapmasın, askere yardımcı olsun." yazılı toplu mesaj attığı belirtiliyor. İddianamede ayrıca Doğan'ın evinde yapılan aramada 22 Ağustos 2016 tarihi için düzenlenmiş ABD'ye gidiş uçak bileti bulunduğu kaydediliyor.

Doğan'ın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla da 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

- Tutuklu sanık Ali Şahinli

Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla tutuklanan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Şahinli ve avukatı katıldı.

Söz verilen sanık Şahinli, ByLock kullandığı ve 2 kişinin aleyhine verdiği ifadeler nedeniyle 19 aydır tutuklu olduğunu öne sürerek, bu ifadelerin iddianamede ve dosyada olmadığını savundu.

Şeker ve kalp hastası olduğunu anlatan sanık, "Ciddi sağlık sorunlarım var. Cezaevi şartlarında tedavi olamıyorum. Ayağımda şeker hastalığımdan dolayı yaralar çıktı. Tedavi olamazsam kesilecek. Bu nedenle tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Sanık avukatı ise Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, ByLock'un örgütün talimatıyla indirilip yine örgütün talimatı ile kullanıldığının yasal yollardan delillendirilmesi gerektiğine dair bir karar verdiğini ifade ederek, "Müvekkilimin uzun süren tutukluluğu, delil durumu ve kaçma şüphesinin olmaması nedeniyle adli kontrol şartıyla tahliyesi talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Cumhuriyet savcısı, sanığın üzerine atılı suçun niteliği ve mevcut delil durumunun göz önüne alınarak, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tahliye talebinin reddine karar vererek, duruşmayı 28 Şubat'a erteledi.

- Tutuklu sanık Fatih Bilgin

Mahkemedeki üçüncü duruşmada "ByLock"u kullandığı iddiasıyla tutuklanan, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan eski öğretmen Fatih Bilgin savunma yaptı.

Örgütün kapatılan FEM dershanesinde öğretmenlik yaptığını, kapanınca işten çıkarıldığını belirten Bilgin, daha sonra KPSS'yi kazanarak tarih öğretmeni olarak atandığını söyledi.

Bilgin, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ByLock kullandığı gerekçesiyle açığa alındığını ve ihraç edildiğini anlatarak, "ByLock indirmedim ve kullanmadım. Mor Beyin mağduru olabilirim. Bu konu araştırılsın. Ayrıca tanıkların örgütün TSK yapılanması içerisinde mahrem abilik yaptığım yönündeki ifadelerini kabul etmiyorum. Suçsuzum. Uzun zamandır tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum. Çocuğum hasta. Tedavisini yaptırmam için tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunduğu Kars Cezaevi'nden tanık olarak Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan İsa Topçu, sanık Fatih Bilgin'i öğretmen olduğu dönemden tanıdığını, hakkında başka bir bilgiye sahip olmadığını kaydetti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Gültekin Remzi Yüksel, daha önceki ifadelerinde sanık Bilgin'in TSK yapılanması içinde "mahrem abi" olduğunu ve askerlere sohbetler yaptığını söylediğini hatırlatması üzerine Topçu, "Bu ifade bana ait değil. Kabul etmiyorum." dedi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 20 Şubat'a erteledi.

banner44
Anahtar Kelimeler:
BylockFetöDava
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52