Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın açılış töreninde konuştu.

banner96

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın açılış töreninde konuştu.

12 Mart 2019 Salı 16:04
Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı açıldı
banner22

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı açıldıCumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nın açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Gebze-Halkalı tren hattı İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ulaşımında önemli bir rol oynayacak ve trafiği olumlu yönde etkileyecek Gebze-Halkalı banliyö tren hatlarının Kartal Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuştu.Açılış töreninin ardından, Gebze-Halkalı banliyö tren hattının ilk seferi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Hat seferinin ilk sürüşünü Erdoğan yaptı.Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

185 DAKİKALIK YOL 115 DAKİKAYA DÜŞECEK

"Gebze-Halkalı banliyö tren hattının ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Eskiden 185 dakikada kat edilebilen mesafe iken 115 dakikaya inerek İstanbullulara 1 saat 10 dakika kazandıracak. Hizmet başka, laf başka bir şey. CHP'lilerin böyle bir derdi var mı? İstanbul'un trafik yoğunluğu en çok olan hat günde 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak.

   
NORMALDE 100 BİN ARAÇLA TAŞINABİLİNECEK YOLCUYU BU HAT ULAŞTIRACAK

Normalde 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu bu hat ulaştıracak. 10 ilçe bu hattı doğrudan kullanma imkanına sahip olacak. Marmaray'la birlikte 43 istasyondan oluşan bu hat diğer hatlara entegrasyonuyla da İstanbul trafiğinde önemli rahatlamaya yol açacak. Bu hatta çalışacak 440 vagondan 300'ünün ülkemizde üretilmiş olmasıyla da iftihar ediyoruz." 


"BURASI DEMİR İPEKYOLU'NUN İSTANBUL ETABI"

Bugün hizmete açtığımız bu hattın bir diğer özelliği de Londra'dan Pekin'e uzanacak demir ipek yolu İstanbul etabını burası oluşturuyor. Bu hatla birlikte Yüksek Hızlı Trenlerimiz Halkalı'ya kadar devam edecek. Londra'dan yola çıkan buradan Pekin'e gidecek. Marmaray 1860'lardan beri İstanbul'un hayali olsa da kimse adım atmadı. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından temelini 2004 yılında attığımız Marmaray'ı 2009'da bitirmeyi planladık ancak kazı çalışmalarında çıkan eserlere saygımızdan işin bitmesi 2013'ü buldu. Bugün Marmaray'ı çok daha ileri bir seviyeye taşımış bulunuyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Sandıkta yapılacak hatanın bedelini sadece o aday oy verenler değil bütün şehir ödüyor. Kartal'daki olaydan biz bir nasihat almayacak mıyız? Kentsel dönüşüm projelerimizi hayata geçirelim. Kentsel dönüşümde gönüllülük esasına göre kira bedellerinizi ödeyeceğiz. İnşaatları yatay mimari ile yapacağız. Biz kaçak, çarpık yapılaşmayla insanımızı devamlı deprem tehdidinin olduğunu İstanbul'da sıkıntı içerisinde yaşamasını istemeyiz. Biz sizden para istemiyoruz. Diyoruz ki bu konuda bize yardımcı olun. Biz gönüllülük esasına göre kira bedellerini ödeyeceğiz. İnşaatları yatay mimariyle yapacağız. Biz kaçak yapılan çarpık yapılaşmayla insanın sıkıntı içinde yaşamasını istemiyoruz.

"KARTAL'IN SON İKİ DÖNEMDİR YAŞADIĞI SIKINTILARIN FARKINDAYIZ"

İstanbul için çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz, projelerimiz var. Kartal için de çok ciddi hazırlıklarımız var. Kartal'ın son iki dönemdir yaşadığı sıkıntıların farkındayız. CHP'li belediyenin elinde nasıl örselendiğini çok iyi biliyoruz. Yeni bir yol ile Kartal'ın kuzeyinin nefes almasını sağlayacağız.

banner44
Son Güncelleme: 14.03.2019 20:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52