İbrahim Kalın’dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın,

banner96

İbrahim Kalın’dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın,

15 Ocak 2019 Salı 21:08
İbrahim Kalın’dan flaş açıklamalar
banner22

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “Türkiye yumuşak ve sert gücün, siyasetin ve diplomasinin bütün imkânlarını kullanarak hem sahada hem de masada olmaya devam edecek”

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD’nin Suriye’den çekilme kararıyla ilgili gelişmelerin kapsamlı bir şekilde takip edildiğini belirterek, “Türkiye yumuşak ve sert gücün, siyasettin ve diplomasinin bütün imkânlarını kullanarak hem sahada, hem de masada olmaya devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde akıllı güç unsurları seferber edilmek suretiyle ülkemizin çıkarları, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her satıhta, her vakitte teminat altına alınmaya devam edecek” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’na ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ele alınan konular ve gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, kamuoyu ile canlı olarak da paylaşılan toplantıda şunları söyledi:

“Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında yapılan dokuzuncu Kabine Toplantısı sonrası sorularınızı almak üzere huzurlarınızdayım. Ama öncelikle gündemle ilgili birkaç konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün yapılan Kabine Toplantısı’nda üç ana başlık altında dört sunum vardı. Öncelikle Adalet Bakanımızın yargı reform stratejisi çerçevesinde hazırladıkları yeni strateji belgesinin paylaşımıyla ilgili bir sunumu oldu. Bu bildiğiniz gibi Adalet Bakanlığımızın bir müddettir toplumun çok farklı kesimlerinin katılımıyla geniş müzakereler yapılarak hazırladıkları bir yeni yargı reformu stratejisi. Bununla ilgili ilk sunumu bugün Bakanlar Kuruluna Sayın Bakanımız yaptılar. Bu konudaki toplumsal istişareler ve çalıştaylar devam edecek, farklı kesimlerin yargı sisteminin reforme edilmesi, daha aktif hâle getirilmesi, adaletin daha hızlı bir şekilde dağıtılması, yargı yükünün hafifletilmesi ve diğer başlıklar altında bu konuları geniş bir şekilde ele alan çalışması devam edecek, tamamlandığında nihai şekli Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilecek, kamuoyuyla da paylaşılacak. Bununla ilgili hem bir sunum, hem de bir müzakere kısmı oldu.

“TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALAN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE MÜCADELE HER SATIHTA DEVAM EDECEK”

Hemen onun ardından iç ve dış tehditlerle ilgili iki güvenlik sunum gerçekleştirildi; birincisi, İçişleri Bakanlığı, diğeri de MİT Başkanlığı tarafından. Burada da özellikle iç ve dış güvelikle ilgili farklı terör örgülerinin ülkemize yönelik tehditleriyle ilgili son gelinen nokta, değerlendirmeler, bundan sonraki stratejiler etraflı bir şekilde ele alındı.

Aynı şekilde Dışişleri Bakanlığımızın da bölgesel ve küresel gelişmelerle ilgili bir sunumu gerçekleşti.

Bu sunumlar çerçevesinde özellikle tabi son günlerde siz de yakından takip ettiniz, Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’den çekilme kararı sonrasında yaşanan gelişmeleri de hep birlikte kapsamlı bir şekilde takip ediyoruz, Kabine Toplantısı’nda da bu konuyu etraflı bir şekilde ele alma imkânımız oldu.

Burada şunun altını çizmekte fayda görüyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız da takdim konuşmalarında Türkiye’nin iç ve dış güvenlik tedbirleri konusunda hiçbir zaman en ufak bir tereddüde mahal bırakmadan gerekli çalışmaları kapsamlı bir şekilde yapmaya devam edeceğini ifade ettiler. Türkiye yumuşak ve sert gücün, siyasettin ve diplomasinin bütün imkânlarını kullanarak hem sahada, hem de masada olmaya devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde akıllı güç unsurları seferber edilmek suretiyle ülkemizin çıkarları, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği her satıhta, her vakitte teminat altına alınmaya devam edecek. İster Suriye’de olsun, ister Irak’ta olsun, ister başka bölgelerde olsun, terörle mücadele ve Türkiye’yi hedef alan terör örgütleriyle mücadele her satıhta devam edecek. Bu PKK terör örgütü olabilir, onun Suriye kolu YPG, PYD olabilir, FETÖ terör örgütü olabilir, DEAŞ terör örgütü olabilir, DHKP-C terör örgütü olabilir bütün bunlara karşı bütün imkânlar, kabiliyetler seferber edilmek suretiyle özellikle şu seçim dönemine girdiğimiz günlerde, önümüzdeki haftalarda bu mücadele kararlı bir şekilde devam edecek. Elbette Türkiye bölgesel konularda adım atarken de komşularıyla, müttefikleriyle, ortaklarıyla belli konuları istişare eder, koordine eder. Ama adım atmak söz konusu olduğunda Türkiye’nin millî çıkarları çerçevesinde de egemen bir ülke olarak bağımsız şekilde kararını verir ve bunları da uygular.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN RUSYA’YA BİR ZİYARETİ OLACAK”

Tabi bu çalışmalar devam ederken güvenlikle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın birde iç siyasete dönük özellikle yerel seçimlere dönük de yoğun bir trafiği var biliyorsunuz bu da devam ediyor bundan sonra da edecek. İl ziyaretleri Sayın Cumhurbaşkanımızın devam edecek, ama bu arada bir yurt dışı seyahatimizde olacak. Önümüzdeki hafta 23 Ocak Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımızın Rusya’ya, Moskova’ya bir ziyareti olacak ve özellikle bu Amerika Birleşik Devletleri’nin çekilme kararı sonrasında ortaya çıkan durumu Ruslarla koordine etmek amacıyla buraya bir günübirlik ziyaretimiz olacak. Burada hem Suriye konusunu hem de enerji, ekonomi, ticaret, ulaştırma gibi ikili konuları gene etraflı bir şekilde ele alma imkânımız olacak. Aynı şekilde ülkemize gelen devlet başkanlarının trafiği de bildiğiniz gibi devam ediyor. Bu hafta Hırvatistan Cumhurbaşkanı’nı ağırlayacağız, Şubat ayı başında Yunanistan Başbakanı’nın ülkemize bir ziyaret yapması planlanıyor. Bu gelişmeler de ya da bu programlarda netleştikçe bunları sizinle paylaşmaya da devam edeceğiz.

banner44
Son Güncelleme: 15.01.2019 21:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52