Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin "Mahallemde İftar Var" programlarının Kaynarca'da başlayacağı belirtildi. Belediyeden yapılan açıklamada, iftar sofralarının 29 Mayıs Pazartesi Kaynarca'da kuracağı belirtildi.Açıklamada,...

banner96

Sakarya'dan kısa kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin "Mahallemde İftar Var" programlarının Kaynarca'da başlayacağı belirtildi. Belediyeden yapılan açıklamada, iftar sofralarının 29 Mayıs Pazartesi Kaynarca'da kuracağı belirtildi.Açıklamada,...

28 Mayıs 2017 Pazar 14:41
Sakarya'dan kısa kısa
banner22

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin "Mahallemde İftar Var" programlarının Kaynarca'da başlayacağı belirtildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, iftar sofralarının 29 Mayıs Pazartesi Kaynarca'da kuracağı belirtildi.

Açıklamada, Kaynarca Belediyesi Kültür Merkezi önünde gerçekleştirilecek iftara tüm vatandaşlar davet edildi.

- Öğrencilerden SASKİ tesislerine ziyaret

Akyazı Madanoğlu Ortaokulu öğrencileri, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen Akyazı Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti.

Tesisin işleyişi ve atıksuların doğaya kazandırılması konusunda yetkililerden bilgi alan öğrenciler, derslerde öğrendikleri konuları yerinde inceleme şansı buldu.

Gezi ile kendilerinin de önemli tecrübeler edindiklerini belirten öğretmenler, SASKİ’ye teşekkür etti.

- "Dilencilik Meslek Olmasın’"

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı "Dilencilik meslek olmasın" sloganıyla çalışma başlattı.

Bu kapsamda hazırlanan broşürler, zabıtalar tarafından vatandaşlara dağıtılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Zabıta Dairesi Başkanı Semih Bayraktar, sektör haline getirilen dilenciliğin ancak halkın duyarlılığıyla ortadan kalkabileceğini belirtti.

Dilenciliği bitirmenin en etkili yolunun ihtiyaç sahiplerini ilgili kuruluşlara yönlendirmek olduğunu ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

"Belediyelerimiz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardımlar yapılmaktadır. Ancak dilenciliği meslek edinip yüksek gelir elde edenler bu kuruluşlara müracaat etmeyip, şehrimizin cadde, sokak ve kavşaklarında dini ve vicdani duyguları istismar ederek dilenmeyi, hatta kendi rahat ve menfaatleri için çocuk ve engellileri dilendirmeyi tercih ediyorlar. Unutmayalım, bağış yapılan her dilenci karşımıza yeni dilenciler çıkaracak, çocuk ve engelli istismarını arttıracaktır. Zabıta ekipleri yakaladığı dilenciye ceza kesip üzerinden çıkan paraya devlet adına tutanakla el koyuyor. İşlemleri tamamlanan dilenci hukuken alıkonamayacağından tekrar sokağa dönüp dilenmeye devam ediyor. Sizde "Alo 153" Çözüm Masasını arayarak görüşlerinizi bizlerle paylaşabilir, önerilerde bulunabilirsiniz."

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52