SGK Kocaeli İl Müdürlüğü Vatandaşların Sorununu Ne Zaman Çözecek?

Duru Medya Grubu’na bağlı Haber41,Haber24,Nefes gazetesi, Manşetoku Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Uğur Gencer’in 24.Ocak.2019 tarihinde kaleme aldığı “Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası halkı emeklilik çilesi çekiyor” başlık yazısının üzerinden aylar geçmesine rağmen hala ses soluk çıkmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor. Kar topu gibi olan tepkiler çığ oluyor!

banner96

SGK Kocaeli İl Müdürlüğü Vatandaşların Sorununu Ne Zaman Çözecek?

Duru Medya Grubu’na bağlı Haber41,Haber24,Nefes gazetesi, Manşetoku Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Uğur Gencer’in 24.Ocak.2019 tarihinde kaleme aldığı “Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası halkı emeklilik çilesi çekiyor” başlık yazısının üzerinden aylar geçmesine rağmen hala ses soluk çıkmaması vatandaşın tepkisine neden oluyor. Kar topu gibi olan tepkiler çığ oluyor!

11 Mart 2019 Pazartesi 15:08
SGK Kocaeli İl Müdürlüğü Vatandaşların Sorununu Ne Zaman Çözecek?
banner22

31.Mart tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi bu sorunun çözülmesi gerektiğini, Gebze, Darıca,Çayırova, Dilovası halkının emeklilik işlemleri için çektiği çileyi ele alan Uğur Gencer’in o yazısı.
Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası halkı emeklilik çilesi çekiyor!

Gebze Sosyal Güvenlik Kurumu SGK’da yapılamayan işlemler yüzünden yaşanan sıkıntılara bizzat şahit olmuş bir kişi olarak yazmakta fayda buldum.
Lafa geldiğinde Gebze Sanayide dünya kenti, Sanayinin kalbi, Sanayinin başkenti dense de Gebze’de malulen emekli, yatağa bağımlı hasta, askerlik borçlanması, doğum borçlanması, yurtdışında geçen
sürelerinizi borçlanmak isteyenler tüm bu resmi işlemlerini Gebze’de yapamıyorlar.Özellikle hastalığından dolayı malulen emekli olmak isteyenlerin işlemleri tam bir eziyete dönüşüyor.


Yatağa bağımlı olacak kadar hasta bile olsanız öncelikle İzmit SGK’ ya gidip hastaneye sevk alıp, ertesi gün hastaneye gidiyor sağlık kurulu raporu alıyor ve beklemeye başlıyorsunuz. Bekle Allah bekle..
Askerlik borçlanması, doğum borçlanması, yurtdışında geçen sürelerinizi borçlanmak isteseniz bile mutlaka İzmit SGK’ ya gitmek zorundasınız. Bir eksiğiniz, eksik belgeniz olduğunda defalarca Gebze İzmit 31 dk. (43,8 km) arası mekik dokuyarak adeta çileden çıkıyorsunuz.


Diyelim tüm bu işlemleri başarıyla yaptınız işlemlerin hangi aşamada olduğunu merak edip takip etmek isteseniz de İzmit’te kime ulaşacağınızı bilmediğinizden dolayı bu durum telefonla mümkün
olmuyor. Maalesef bizzat gitmek durumunda kalıyorsunuz. İş yoğunluğu veya imkânları olmayıp İzmit’e gidemeyen vatandaşlarda Gebze SGK’ ya giderek işleminin durumunu öğrenmeye çalışsalar da ne yazık ki bir sonuç alamıyorlar.


Bu durum karşısında vatandaşlar Gebze SGK’nın bu işlemleri yapamaması durumunda ilgisizlik olduğunu düşünerek küplere biniyorlar. Vatandaş elbette bu düşüncesinde sonuna kadar haklı aslında
sistem aynı, ekran aynı, program aynı olunca bu işlemlerin iş yükü olan Gebze’de yapılamıyor olması mantık açısından da kabul edilir bir durum değildir.Vatandaş da İzmit’te yapılan tüm bu işlemler için dilekçelerini de gecikme yaşanır korkusuylaGebze’ye bırakmak istemiyorlar. Gebze SGK bu işlemlerde sadece posta görevi yaptığından birçok kişide elden İzmit’e götürmekte çare buluyor.


Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası Sanayi bölgelerini ve kuruluşlarını bünyesinde barındıran İlçeler de emekli işlemleri, malulen emekli, yatağa bağımlı hasta, askerlik borçlanması, doğum borçlanması,
yurtdışında geçen sürelerinizi borçlanmak isteyenler alın teri döktükleri yerde halledemiyorlarsa bence gerçekten büyük sıkıntı var demektir.Teri kurumadan maaşını alan vatandaşlar, günü dolduğunda terlemeden emeklilik işlemlerini yaptırıyor olmaları gerekmez mi?

Gebze SGK’da tüm işlemlerini sıra beklemeden, gönül rahatlığı ile halleden vatandaşların bu ihtiyaçlarına karşılık verilememesi adeta yokuş yapılıyor algısı oluşturuyor. Ülke genelinde SGK’nın kullandığı sistem aynı olmasına rağmen neden Gebze, Darıca, Çayırova,Dilovası sakinleri İl merkezine gidiyor? Gebze SGK’nın bu işlemleri yapabilmesi için Gebze’nin illa ki İl olması mı gerekiyor? Vatandaşa yazıktır, günahtır. Sistem üzerinden bünyesinde 4 İlçe barındıran Gebze SGM’ye yetki vermek bu kadar zor olmamalıdır.


Başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK hanımefendi olmak üzere SGK Genel Müdürlüğünün, SGK Kocaeli İl Müdürlüğünün bu işi ivedi çözmesi vatandaşları çektikleri çileden
kurtaracaktır.Bu konuda başta emekli olmak için mücadele eden vatandaşların hanelerinden oy bekleyen siyasilerinde bu konuyu irdelemeleri gerekiyor. Devletimiz her türlü imkânları vatandaşına seferber ederken, her şekilde kolaylık sağlarken Gebze, Darıca, Çayırova Dilovası sakinleri neden bu işlemleri yaptırmak için İzmit yollarına seferber oluyorlar.


Hadi bakalım gün boyu boy boy sosyal medyada poz veren değerli siyasilerimizi de bu konunun çözümü için görelim bakalım neler yapacaklar.
Beklenen gün gelecekse, çekilen çile kutsaldır.” Victor Hugo

Yerelden Ulusala

banner44
Son Güncelleme: 11.03.2019 22:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52