Yuvacık şu anda yeter!

Bölgemize düşen yağışların yetersiz olması ve kar yağışı olmaması...

banner96

Yuvacık şu anda yeter!

Bölgemize düşen yağışların yetersiz olması ve kar yağışı olmaması...

10 Ocak 2018 Çarşamba 11:15
Yuvacık şu anda yeter!
banner22

Bölgemize düşen yağışların yetersiz olması ve kar yağışı olmaması nedeniyle 8 Ocak itibariyle Yuvacık Barajı’nda barındırdığı su miktarı 14.540.000 m3 olarak ölçüldü ve doluluk oranı yüzde 28 oldu. Kocaeli’nin kuzeyine su veren Namazgah Barajı’nın  doluluk oranı ise yüzde 62 olarak ölçüldü.

Kış mevsiminin oldukça kurak gitmesi beklenen kar yağışının olmaması baraj seviyelerinin yüksek oranda düşmesine neden oldu. Gebze ve tüm Kocaeli’nin su ihtiyacını karşıladığı Yuvacık Barajı’nın 8 Ocak itibariyle barındırdığı su miktarı 14.540.000 m3 ve doluluk oranı yüzde 28, Namazgah Barajının su miktarı ise 9 Ocak itibariyle  13.960.000 m3, yüzde 62 doluluk oranına sahip bulunuyor.

Meteoroloji yetkilileri son 44 yılın en kurak mevsiminin yaşandığını belirtirken, özellikle barajları doldurabilecek yağış çeşidi olan kar yağışı umudunun ise Şubat ve Mart ayına kaldığını ifade ediyorlar.

İstanbul’daki barajların doluluk oranı yüzde 65 olarak seyrederken, Ankara’da mevcut barajların doluluk oranının ise yüzde 20 olduğu ifade ediliyor.

ŞU ANDA SU SIKINTISI YOK

İSU Gebze Bölge müdürü Burak Kızılöz, Gebze ve çevresinde şu anda bir su sıkıntısının söz konusu olmadığını belirterek bölgeyi besleyen Yuvacık Suyu’nun yaza kadar yeterli olduğunu, şubat ve mart ayında yağacak olan yağışların barajlar için umut olduğunu söyledi.

YILMAZ IŞIK

banner44
Son Güncelleme: 10.01.2018 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52