banner48

1978 yılında Gebze’de doğan, İlk, orta ve lise eğitimini Gebze`de tamamlayan köklü ve saygın bir ailesi olan Gökmen Çiçek'i 1997 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrencilik yıllarında başlayan mücadelesiyle tanıdım.

2001 yılında okulundan başarıyla mezun olan Gökmen Çiçek 2004 yılında İçişleri Bakanlığının Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Kaymakamlık mesleğine başlamasıyla gösterdiği üstün başarılarıyla adından sıkça söz ettirmeye başladı.

Mesleğinin ilk yıllarında Trabzon/Düzköy, İzmir/Beydağ ilçelerinde Kaymakam vekilliği yapmasıyla 2005-2006 yılları arasında İçişleri bakanlığı tarafından eğitim amaçlı gönderildiği, İngiltere Sheffield Üniversitesinde eğitim aldı.

2007 yılında Sivas’ın Akıncılar ilçesi Kaymakamlığı görevinden 2009 yılı Ağustos ayında görev süresini tamamlayarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yürürlüğe girmesiyle 'son başbakan' olarak tarihteki yerini alan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın memleketi olan Refahiye'ye 41.dk mesafesi olan Erzincan Kemah'a kaymakam olarak atandı.

İçişleri Bakanlığının 29/08/2011 tarihli ve 2011/646 sayılı müşterek kararnamesi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı olan Rize Güneysu'da üç yıl görev yapmasıyla birlikle Güneysu halkının gönlünde taht kurdu. Güneysu halkı görev süresince Gökmen Çiçek'i adeta bağrına bastı. Güneysu'dan 1. Derece Kadrolu Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü'ne atanması ardından Rize'nin Güneysu ilçesinden ayrılırken Rize il sınırına kadar yüzlerce araçlık konvoyla uğurlandı. Dost meclisi sohbetlerde hala Güneysu'da adından sıkça söz ediliyor olması Gökmen Çiçek'in görev yaptığı yerlerde mütevazı ve alçak gönüllü, sürekli halkın içinde olmasından dolayı genci, yaşlısı her kesimce sevildiğinin en büyük göstergesidir.

2014 yılında İçişleri Bakanlığı ve Türk İdareciler Derneği'nin düzenlediği yılın başarılı idarecileri seçiminde yılın Kaymakamı seçilen Gökmen Çiçek geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atamayla İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bilal Şentürk'ün Bilecik Valiliğine atanmasıyla, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevinden, Personel Genel Müdürlüğü görevine getirilmesi, Çiçek'in baba ocağı Gebze'de ve eski görev yaptığı yerlerde sevenlerini hem onurlandırdı hem de gururlandırdı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine layık gördüğü Gökmen Çiçek'e yeni görevinde başarılar diliyorum. Rabbim yolunu açık, Ülkemize daha çok hayırlı ve faydalı hizmetler yaparak hayır duası almayı nasip etsin.

Yerelden Ulusala

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.