BAŞKAN ALP’TEN TÜRK METAL SENDİKASI ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME

Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Bilgilendirme toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.

banner96

BAŞKAN ALP’TEN TÜRK METAL SENDİKASI ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME

Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Bilgilendirme toplantılarına hız kesmeden devam ediyor.

07 Mart 2017 Salı 22:09
BAŞKAN ALP’TEN TÜRK METAL SENDİKASI ÜYELERİNE BİLGİLENDİRME
banner22

Başkan Alp, Yazlık Kadırga tesislerinde Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Yönetimi ve Üyelerine Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgilendirmede bulundu. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıya Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener’de katıldı.

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı, Halk oylamasıyla ilgili STK ve vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, 16 Nisan’da yapılacak Halk oylaması ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Biliyorsunuz bu süreçle birlikte daha istikrarlı bir yönetim biçimi gelmiş olacak. Muhalefet partisinin dediğini gibi ortada bir rejim değişimi yok. Vereceğimiz evet oylarıyla birlikte sistem değişikliği olacak ve istikrar sağlanmış olarak, kararlar daha hızlı verilmiş olacak. Bürokrasiden kaynaklı zaman kaybı olmayacak” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜK TÜRKİYE VE 2023 HEDEFLERİ İÇİN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Başkan Alp, Büyük Türkiye ve 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yeni bir anayasa yapılmasının ve Başkanlık sistemine geçilmesinin bir ihtiyaç olduğunu söyledi.

Alp ; " Türkiye Cumhuriyeti 80 milyon nüfusuyla ciddi bir güç. Bölgesinde herkesin dikkate almak zorunda olduğu bir güç. Bu gücün sıkıntıya uğramaması önünde belli risklerin özellikle siyasi riskler olmaması gerekiyor. Siyasi istikrarsızlık oluşmadığı sürece problem yok ama sıkıntılı bir ortam olup siyasi istikrarsızlık meydana geldiğinde ekonomimiz darbe yemeye başlıyor ve sosyal problemler oluyor. Sonuç partili partisiz kim olursa olsun hepimiz sıkıntı çekiyoruz aynı geminin içindeyiz. Gemi batarsa hep beraber batıyoruz. O sebeple başkanlık sistemi ülkede siyasi istikrarsızlık oluşma riskini ortadan kaldıracak. Siyasal istikrarsızlık olmadığı zaman ekonomik ve sosyal krizlerin yaşanma riski ortadan kalkacak" dedi.

20 SORUDA CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ANLATILDI

Değişecek maddelere değinen Başkan Alp; "18 maddeden bahsetmek gerekirse milletvekili sayısı 600'e yükselecek. Nüfusa bağlı vekil sayısının da arması gerekiyor. Temsil eden vekil sayısının da nüfusla birlikte artması doğal bir şey. Daha sonra cumhurbaşkanlığı ile TBMM seçimleri bir arada yapılacak 5 yılda bir. Cumhurbaşkanı hükümeti ve yardımcılarını belirleyip hükümeti kuruyor. Güvenoyu ve gensoru uygulaması kalkıyor. Milletin güvenip seçtiği bir cumhurbaşkanını tekrar oylatmak tezat. Kurulacak hükümete millet 5 yıllığına güven oyu vermiş oluyor. Partili cumhurbaşkanlığı olacak. Özal hangi partiliydi? Süleyman Demirel hangi partiliydi? Cumhurbaşkanlığı yaptılar mı? Siyaset kurumu içerisinden cumhurbaşkanı seçiliyor. Partili olmasının sakıncası yok. Cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getiriliyor ve gerek görülürse yüce divana yollanabiliyor. Soruşturma açılan cumhurbaşkanı erken seçime gidemiyor. Sadece vatana ihanet suçu değil, herhangi bir suçtan bile Cumhurbaşkanının yargılanmasının önü açılıyor" diyerek bilgi verdi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52