Gölcük'te 28 Mezar Açıldı

Depremde kaybolan kız için 28 mezar açıldı 17 Ağustos depreminde 2 kızını kaybeden Cemalettin Bora "2 çocuğumu depremde kaybettim, sözün bittiği yerdeyiz" dedi

banner96

Gölcük'te 28 Mezar Açıldı

Depremde kaybolan kız için 28 mezar açıldı 17 Ağustos depreminde 2 kızını kaybeden Cemalettin Bora "2 çocuğumu depremde kaybettim, sözün bittiği yerdeyiz" dedi

03 Mart 2017 Cuma 23:57
banner22

17 Ağustos depreminde kaldırıldığı hastanede kaybolan Hicran Emir ve diğer depremzedeler için  Gölcük'te 28 mezar açıldı.  Almanya'da ikamet eden Kenan Emir, 17 Ağustos 1999'da  Gölcük depreminden sağ olarak kurtulan ancak başından aldığı darbeyle hafızasını kaybeden ve kayıtlara " isimsiz yaralı" olarak geçen kızı Hicran'ı 19 yıldır aramaktan vazgeçmedi.

Baba Emir'in evlat hasreti ve diğer deprem şehitleri için  Gölcük'de bulunan kimsesizler mezarlığında 28 mezar açıldı. Kazı çalışmaları sonucunda elde edilen DNA örnekleri  Kocaeli Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilerek. Çıkan DNA örneklerinin baba Emir ve diğer aileler ile uyuşup uyuşmadığına bakılacak.  

17 Ağustos Mezarlığında yapılan çalışmalara  Gölcük Belediye Başkanı  Mehmet Ellibeş,  Adli Tıp Kurumu  Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri ve deprem şehitlerinin akrabaları katıldı.

Kimsesiz mezarın tescili yapılmış olacak

Kimsesiz mezarlıklarla ailelerin kaybolan yakınlarını bulma imkanı sağlayacağını belirten  Gölcük Belediye Başkanı İsmail Ellibeş, "Mahkeme kararı sonucunda  Gölcük 17 Ağustos Mezarlığında mevcut bulunan kimsesiz mezarlığımızdan 24 tanesini açımıyla ilgili mahkeme kararı var, şuan bu karar uygulanmaktadır.

24 mezar bugün itibariyle açılacak. 4 mezar ise ihsaniye'deki kimsesiz mezarlığımızda. Buradaki çalışmalarımızın ardından  İhsaniye'ye gidilecek. Orada hakime hanımın nezaretinde ve  Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla mezarlığımız açılacak. Açılan mezarlardan şehitlerimizin örnekleri alınacak. Bu şekilde 28 kişinin mezarının tescili yapılmış olacak, DNA'sı tespit edilmiş olacak. Sadece Hicran Emir için değil diğerleri ile ilgili de tespit yapıldıktan sonra ilan edilecek.

Bu şekilde başvurular olursa oradaki eşleşmelerle kimsesiz mezarlıklarımızın sahibi tespit edilmiş olacak" diye konuştu

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52