‘KAYI BOYU’ FİLMİNİN YÖNETMENİ VE OYUNCULARI GÖLCÜKTE BULUŞTU

‘KAYI BOYU’ SİNEMA FİLMİ YÖNETMENİ YAVUZ BÜLBÜL, FİLMDE ROL ALACAK OYUNCULARLA GÖLCÜKTE BİRARAYA GELDİ.

banner96

‘KAYI BOYU’ FİLMİNİN YÖNETMENİ VE OYUNCULARI GÖLCÜKTE BULUŞTU

‘KAYI BOYU’ SİNEMA FİLMİ YÖNETMENİ YAVUZ BÜLBÜL, FİLMDE ROL ALACAK OYUNCULARLA GÖLCÜKTE BİRARAYA GELDİ.

21 Şubat 2017 Salı 19:45
‘KAYI BOYU’ FİLMİNİN YÖNETMENİ VE OYUNCULARI GÖLCÜKTE BULUŞTU
banner22

İzmir,Bodrum,Aydın,Eskişehir,Kocaeli ve Türkiye’nin bir çok yerinden seçilmiş oyuncuların rol alacağı ”Kayı Boyu’‘adlı sinema filminin alt yapı çalışmaları için Kocaeli’ne gelen Yönetmen Yavuz Bülbül, bir dizi ziyaretlerde bulunup Gölcük’te Saraylıdaki 17 Ağustos Rahvan at bakım ve konaklama tesisleri pistinde Gölcük’lü Can Çavga ve diğer oyuncularla bir araya geldi. Altyapı çalışmalarının yapıldığı alanı ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Yönetmen Yavuz Bülbül ve Gölcük’lü Sinema ve TV Dizi sanatçısı olan Can Çavga’ya başarılar diledi.

Yavuz Bülbül, oyuncuların eğitim ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve  film hazırlıklarına devam ettiklerini, alt yapı çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek bu hazırlıkların film açısından önemli diyerek ”KAYI BOYU” sinema filmi hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRKLERİN BİRLİK VE BERABERLİĞİ İŞLENECEK

Yönetmen Bülbül, Bu zamana kadar tarihi anlatan birçok film çekildi ama Türk boylarıyla ilgili bir film yapılmadı. Asıl amaç kayı Boyunun neden göç ettikleri veya ettirildikleri. Osmanlının kuruluş aşamasında Kayı’ların önemi ,Türklerin birlik ve beraberlikleri işlenecek, Tarihsel yönü bulunan bütün yerleşim yerlerine gidiyoruz, araştırıyoruz. Araştırmalarımızın sonucunda Kütahya Domaniç,Bilecik Söğüt,Kırıkkale Karakeçili ve Bodrumda çekim yerlerini belirledik, bütün olaylara sadık kalarak filmin çekimini gerçekleştireceğiz dedi. 

YENİ YÜZLER KAZANDIRMAK İSTİYORUM

Yönetmen Yavuz Bülbül açıklamasında ayrıca oyuncularla ilgili şunları kaydetti; ”Ekranlarda hep eski yüzler var. Biz bu filmde yeni yüzler kullanacağız. Bu sektörde onaylamadığım  maddiyatı önde tutulan davranışlar var. Filmin bütçesini tanınmamış yeni yüzler kullanarak, çekim yapacağımız yerlerin yerel yönetiminin destekleri, Sponsorlar ve kendi teknik ekibimiz ile çekimde kullanacağımız kendimize ait olan donanımlar nedeniyle oldukça düşük bir bütçeyle gerçekleştireceğiz. Şu anda desteklerin dışında belirlediğimiz bütçe 400.000 TL dir. Filmin kastında yerel oyuncuların ve aşiretlerin çadırları atları ile yerel kıyafetlerin kullanılması film maliyetimizi oldukça düşürüyor. Hedefimiz önce Fragman çekimlerini gerçekleştirmek,2017 yılının sonunda da film çekimleri ve montaj işimizi bitirmektir. Açıklama sonrasında oyuncular kılıçlarla bir döğüş sahnesi canlandırırken Oyuncu Can Çavga’da at üzerinde ok atma ve kılıç gösterisi gerçekleştirdi. Yönetmen Yavuz Bülbül, Gölcük’e böyle bir tesis kazandırılmış olunmasından dolayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’i kutladığını, alt yapı çalışmalarına desteklerinden dolayı Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci ve Gölcük Rahvan At yarışları ve yetiştiricileri Kulüp Başkanı Osman Kalyoncu’ya teşekkür ettiğini belirtti.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93