Mehmet Ellibeş' Sanayi Bölgesi Çalışmalarını Takip Etti

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında inşaatı hızla devam eden Yeni Sanayi sitesini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde takip edip, yetkililerden bilgiler aldı.

banner96

Mehmet Ellibeş' Sanayi Bölgesi Çalışmalarını Takip Etti

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında inşaatı hızla devam eden Yeni Sanayi sitesini ziyaret ederek, çalışmaları yerinde takip edip, yetkililerden bilgiler aldı.

22 Şubat 2017 Çarşamba 17:42
Mehmet Ellibeş' Sanayi Bölgesi Çalışmalarını Takip Etti
banner22

Sanayinin Kalbi Gölcük’te Atacak

Yeni Sanayi Sitesi çalışmalarını yerinde inceleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı açıklamada “Gölcük’te Kentsel Dönüşüm başlamış durumda ve ilk projemiz Sanayi Dönüşümüydü. Rezerv alan olarak belirlediğimiz Hisareyn Karaköprü Mahallesi sınırları içerisindeki 105 bin metrekarelik bir alanda 418 adet sanayi dükkanın olacağı bir inşaat. Ocak Ayı itibariyle de ihaleyi sonuçlandırdık ve yapım başladı. İklim şartları el verdiği müddetçe inşaat hızla devam etmekte ki bitiş tarihi olarak da 18 ay gibi bir süre belirledik ve bir aksilik olmazsa da Gölcük Yeni Sanayi Sitesi inşaatımız tamamen bitmiş olacak. Öncelikli olarak mülk sahibi veya kiracı olan mevcut sanayi esnafı taşınacak. Sanayici esnaf kardeşlerimize teslim edilmiş olacak. O tarihten sonra da Gölcük’te sanayinin kalbi Yeni Sanayi Bölgemizde atacak. Bu anlamda inşaatımız hızla devam etmekte ve inşallah kazasız belasız bir şekilde belirtilen süre içerisinde çalışmalarımızı noktalamış oluruz.

Esnafımıza Yönelik Önemli Bir Hizmet

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışma sistemi içerisinde, sermaye piyasası kurulu uzmanlarına dükkanlarının fiyatları tespit ettiriliyor. Burada Spk Uzmanlarının tespiti yaparken, fiyatı belirlerken ele alacağı kriterler 6306 Kanunun uygulanma yönetmeliğinin 13. ve 3. Maddesinde açıkça belirtiliyor. Kesinleşen ihale bedeli, Kamulaştırma bedeli, proje giderleri, istimlak edilen bölgelerdeki binaların yıkım ve nakdi giderleri, vatandaşların kesilen ağaçlarının bedeli, müşavirlik hizmetleri bedelleri gibi bütün giderler bir havuzda toplandı ve buradan da bu giderleri karşılayacak bir gelir sapama adına da dükkanların satış fiyatları hiçbir kar elde etme amacı güdülmeden belirlendi. SPK uzmanları tarafından belirlenen bu fiyatlar da kamuoyuyla paylaşıldı.

Gölcük Belediyesi olarak bu önemli projede sorumluluğu üstlendik. Bizler esnaf arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek, onların beklentilerine cevap verebilmek adına taşın altına elimizi koyduk. Bunu yaparken de bir takdir veya teşekkür beklemedik. Esnafımızın ve vatandaşımızın mutluluğu bu işi amaç edindik ve bu iş de başarıyla yürütülüyor. Mücadelemizi her daim sürdürdük ve sonuna kadar da sürdürmeye devam edeceğiz” diyerek çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve hedeflenen süre içerisinde de projeyi hayata geçirmeyi arzu ettiklerini dile getirdi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52