ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası´nda Değerler Eğitimi Programı düzenlendi.

banner96

ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü birlikteliğinde Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası´nda Değerler Eğitimi Programı düzenlendi.

09 Şubat 2017 Perşembe 17:44
ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLİYOR
banner22

Düzenlenen programa Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Şimşek ve Ömer Kızıldağ, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci temsilcileri ve öğrenciler katılım gösterdi.

Değerler Eğitimi Projesinin amacı; bizi köklerimize, tarihimize, vicdanımıza bağlamak kültürel ve insani değerlerimizi ön plana çıkarmak, geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimize kendi değerlerimizi aktarabilmek, okullarımızda insani ve vicdani değerlerimizi ön plana çıkarıp bunları gündemde tutacak ve “Hayırda Yarışınız” düsturuyla hareket ederek kötülüklerin değil iyiliklerin hakim olduğu bir dünyayı evlatlarımızla birlikte kurmaktır.

Yardımlaşma ve Dayanışmamızı Üst Noktaya Çıkarmalıyız

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı konuşmada “Yaşamımız boyunca birlikte ve beraber yaşamanın asgari müştereklerini oluşturmak noktasında bir irade ortaya koymalıyız. Nihayetinde yalnız yaşama gibi bir gerçeğimiz olabilir. Ama böyle bir yaşamda kimsenin mutlu olabilmesi mümkün değildir. Bir ve beraber yaşamalı ve asgari müştereklerde buluşma noktasında bir irade ortaya koymamız gerekiyor. Yardımlaşma, dayanışmanın, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın koşullarını oluşturmak noktasında istekli ve heyecanlı olmalıyız. Bizlerin de bu noktada oluşturulacak olan en önemli paydaşları sahip olduğumuz değerlerimizdir. Bunları kaybettiğimiz noktada parçalanma ve bölünme başlar. Ötekileştirme hızla devam eder. Bu değerlerimizi unutmamamız, sürekli güncellememiz gerekiyor. İşte bu noktada siz değerli eğitimcilere, öğrencilerimize, okul yöneticilerimize ve ailelerimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuda bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz ve Gölcük’te de bu birlik ve beraberlik duygusunu en iyi şekilde yaşıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

İdeal İnsan Topluma Yararlı İnsandır

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş “Bildiğiniz gibi 2. dönemde de birlikte yaşama ve kardeşlik ana temamız. Bunun da en iyi şekilde okullarımız ve öğrencilerimiz tarafından değerlendirileceğini, davranış haline getirileceğine inanıyorum. Değerli arkadaşlar başta çocuklarımızın kendisine, ailesine, yöresine, devlete ve insanlığa yararlı bir vatandaş, yurttaş olarak değerlendirilmesi, donatılması asli görevimiz. Çocuklarımız ideal insan olduğu zaman topluma, insanlığa yararlı insan olmuş demektir. Bu konuda gerek aile, gerek devlet elinden geldiğince uğraşıyor. Bu anlamda sizlerin yaptığı çalışmalar topluma yararlı olmak, çocuğun en iyi şekilde yetiştirilmesi adına büyük önem arz ediyor. Eğer bizler gelecekte rahat etmek istiyorsak tüm insanlarımızı aynı şekilde donatmak zorundayız” dedi.

Sahip Olduğumuz Değerleri Canlandırmalıyız

Gölcük İçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Yaşadığımız süreç içerisinde baktığımız zaman insanlık tarihinde sanayileşmeyle beraber şehirleşme de artmıştır. Tüm dünyada bu artarken toplumlarda kültürel erozyonlar da olmaya başlamıştır. Bu Türkiye’de de olmuştur, başka ülkelerde de olmuştur. Bizim hedefimiz ve niyetimiz Milli Eğitim Bakanlığımızın 2010 tarihinden itibaren el atmış olduğu değerler, hoşgörü, sevgi, saygı, vatan sevgisi ve benzer sahip olduğumuz güzel hislerin tekrar canlandırılması ve öğrencilerimizle bunu yaşanılabilir bir hale getirmek ve toplumda kalıcı halde sunmaktır. Bu çalışmalarımızı da Gölcük Kaymakamlığımız ve Gölcük Belediyemiz ile birlikte yürütüyoruz” dedi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93