Turizmde uygulanacak normalleşme planını nasıl olacak?

Bakan Koca turizmde uygulanacak normalleşme planını paylaştı

banner96

Turizmde uygulanacak normalleşme planını nasıl olacak?

Bakan Koca turizmde uygulanacak normalleşme planını paylaştı

14 Mayıs 2020 Perşembe 12:00
Turizmde uygulanacak normalleşme planını nasıl olacak?
banner22

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyri ile ilgili Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

TURİZM SEKTÖRÜNDE UYGULANACAK NORMALLEŞME PLANI

Türkiye'deki koronavirüs salgınında turizm sektörü için uygulanacak plana ilişkin soruya yanıt veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Turizm Bakanlığımızla yoğun çalışma dönemi geçirdik ve devam ediyoruz. Bir ekip oluşturarak Bilim Kurulumuzun da bu anlamda alınması gereken tedbirleri belirtip nasıl bir özellikle sezonun açılmasıyla tedbirlerin devam edilebileceğiyle ilgili bir plan yapıldı. Bununla ilgili sertifikasyon dahil olmak üzere Turizm Bakanlığımızla geliştirdiğimiz yaklaşımlar oldu" dedi.

"YURT DIŞINDAN GELENLERE TEST YAPACAĞIZ"

Koca yurt dışından gelenlere test yapılacağını belirterek "Özellikle bayramdan sonra kontrollü olmak kaydıyla yurt dışından gelişleri olabildiğince test yaparak götürme eğilimindeyiz. Testi de olabildiğince imkanlarımızı bu anlamda zorluyoruz ve erken dönemde bu testlere başlamış olacağız. Moleküler testle bu taramaları yapmak istiyoruz. Geniş bir rehber hazırlanmış olacak bayramdan sonra. Çalışanlar ve turistlerin nasıl uyması gerektiği görülmüş olacak. Sağlık taramaları, hastanelerin hangi işletmelerle yakın irtibatta olması gerektiğine dair hazırlığımızı yaptık. Bayram sonrası bunu devreye alma gayreti içinde olacağız" ifadelerini kullandı. 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52