İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gültepe Konut Projesi'nin müjdesini verdi.

Başkan Doğan, belediyenin Gültepe şantiyesindeki yaklaşık 48 dönümlük alanın 18 bin metrekaresine 443 konut yapılacağını, 30 bin metrekaresinde yeşil alan olacağını söyledi. Başkan Doğan, düzenlediği basın toplantısıyla proje hakkında bilgi vererek" Gültepe'ye yapacağımız konutlarla yine İzmit'imiz kazanacak" dedi.  

banner96

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gültepe Konut Projesi'nin müjdesini verdi.

Başkan Doğan, belediyenin Gültepe şantiyesindeki yaklaşık 48 dönümlük alanın 18 bin metrekaresine 443 konut yapılacağını, 30 bin metrekaresinde yeşil alan olacağını söyledi. Başkan Doğan, düzenlediği basın toplantısıyla proje hakkında bilgi vererek" Gültepe'ye yapacağımız konutlarla yine İzmit'imiz kazanacak" dedi.  

06 Şubat 2017 Pazartesi 18:08
İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gültepe Konut Projesi'nin müjdesini verdi.
banner22

85 MİLYONLUK PROJE

Yaklaşık 85 milyon TL'lik Gültepe Konut Projesinin 22 Şubat Çarşamba günü saat 11.00'de açık ihalesinin yapılacağını belirten Doğan, "  projemiz yaklaşık 48 dönümlük (47,5) arazi üzerinde hayata geçirilecek. Alanın 18 bin metrekaresine konut yapılırken 30 bin metrekaresi de yeşil alandan oluşacak.

İKİ AMACI VAR

İzmit bildiğiniz gibi Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en küçük şehirlerinden biri, ancak ülkeye katkısı ise çok büyük. Kent estetiğinin bozulduğu bölgeler mevcut. Bir yandan şehrin konut ihtiyacı ile ilgili belediyeler de kafa yoruyorlar. Bizler Gültepe bölgesindeki alanımızı konut yapımına ayırdık. Gültepe Konut Projemizin iki amacı var. Biri, şehre yeni yerleşim alanları sağlamak. Bunu kazandırırken belediyemize de katma değer kazandırmak. İkincisi de, o bölgede bir anlamda değer artışına destek vermek. Eminim ki, Gültepe'deki bu projeyle Gültepe çok daha güzel bir estetiği olacak,  mahalledeki bu gelişme halka da olumlu yönde yansıyacak.  İzmit Belediyesi olarak bizim amacımız, şehrimizin daha estetik, daha yaşanabilir, daha huzur dolu bir şehir olmasını sağlamak. En önemli görevlerimizden biri belediyelerin bütçesini büyütmektir" şeklinde konuştu.

443 KONUT 19 İŞYERİ

Toplantıda TOKİ'den arsa alan ilk belediye olduklarına söyleyen Başkan Doğan " genellikle TOKİ kişi ve kurumlardan arsa alırken biz İzmit Belediyesi olarak yine bir ilki gerçekleştirerek 2010 yılında 47,5 dönümlük yer satın aldık.  Almış olduğumuz bu alana yine bir ilçe belediyesinin kolay kolay cesaret edemediği bir adımı atarak  konut yapmaya karar verdik.  Detaylı çalışmalar neticesinde ortaya çıkardığımız projemiz içerisinde 443 konut, 19 işyeri, havuz, sağlık, kafeterya, restoran, market bulunan bir sosyal tesis yer alıyor. Yaklaşık 48 dönümün 18 bin metrekarelik bölümü konut, 30 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Bu gösteriyor ki, projede binadan daha fazla  yeşil alana ve sosyal yaşam alanlarına ayırıldı. Her binanın altında kendi otoparkı yer alıyor, böylelikle otopark sorunu da ortadan kalmış oluyor

HERKESE UYGUN EV OLACAK

Projemizin içerisinde 1+1, 2+1, 3+1 4+1 şeklinde dairelerimiz var. Hedefimiz yüksek katlı olmadan yeşil alana sahip olması. Binalarımız en fazla 6 kattan oluşuyor.   Katlı binanın dışında müstakil evlerde bulunuyor. İzmit Belediyesi olarak kentsel dönüşümde ilk defa böyle bir adım atıyoruz. Belediyemiz güçlendikçe şehrin bu tür yapılanmalarını da desteklemeye devam edecek" dedi.

BELEDİYE BÜTÇESİNE 30 MİLYON KATKI

Projenin İzmit'e kattığı değerle birlikte belediyenin bütçesine de önemli gelir sağlayacağını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, "2010 yılında TOKİ'den yaklaşık 800 bin liraya aldığımız  bu yer sayesinde  30 milyon liralık bir değeri belediyemizin bütçesine de katmış olacağız. Hem şehrimiz hem de belediyemiz kazanacak. İzmit'imiz güzel bir konut alanı kazanıyor hem de örnek bir proje oluyor. İkincisi bu yapılan düzenleme çevre ve binalarla o bölgeye bir değer katıyoruz. O bölgede bir sosyal ve fiziki bir değişimi de sağlıyoruz. 

ÖZEL SEKTÖRDEN DESTEK ALINMALI

Bir ilçe belediyesi olarak kentsel dönüşümün önemini her zaman vurguladık, vurgulamaya da devem edeceğiz.  Bu anlamda herkesin elini taşın altına koyması bir ucundan tutması gerektiğine inanıyoruz. Ancak şehrin özellikle dönüşüme ihtiyacı olacak bölgelerde bunu tek başına kısa sürede yapmak zordur. Özel sektöre de bu çalışmalarda destek olunmalı, onlarda bu projelere dahil edilmelidir. Bunu hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki kısa sürede bu tür güzel örnek yapılanmalarla şehrimiz, 'Türkiye'nin cazibe merkezi ve dünyada tanınan yeni İzmit' şeklinde gelişmesini sürdürecektir. Bu projeyle ilgili gerek grup toplantımızda gerek belediyemizin meclisinde teklif yaptık. Komisyonda incelendi ve bana yetki verildi. Biz de bu yetki üzerine çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

banner44
Anahtar Kelimeler:
Nevzat Doğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52