İzmit'i Seviyorum , Bisiklete Biniyorum

 "İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" sloganıyla başlatılan "Haydi Bisikletle Okula" Projesi kapsamında, Mimar Sinan Ortaokulu, Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Ortaokulunda 651 öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

banner96

İzmit'i Seviyorum , Bisiklete Biniyorum

 "İzmit'i Seviyorum Bisiklete Biniyorum" sloganıyla başlatılan "Haydi Bisikletle Okula" Projesi kapsamında, Mimar Sinan Ortaokulu, Ulubatlı Hasan Ortaokulu ve Evliya Çelebi Kız İmam Hatip Ortaokulunda 651 öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

08 Şubat 2017 Çarşamba 22:55
banner22

Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan  İzmit Belediye Başkanı Dr.  Nevzat Doğan,  Türkiye'yi ve bayrağı gelecekte çocuklara emanet edeceklerini belirterek, asli görevleri olmamasına rağmen okullara desteği kendilerine bir görev kabul ettiklerini bildirdi.

Doğan, çocukların en iyi koşullarda eğitim görmesi ve yaşaması için çalıştıklarını aktararak, şu değerlendirmede bulundu: 

"Bizim yaşadığımız yoklukları yaşamasınlar istiyoruz. Biz, bugünkü çocuklarımız kadar şanslı değildik. Bizim zamanımızda bu bisikletleri hayalimizde bile göremezdik. Çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitim görmesi, yaşaması için çalışıyoruz. Bugün Allah'a çok şükür  Avrupa'daki okulları kıskandıracak donanımda okullara sahibiz. Bu iş kolay olmadı, büyük gayret, büyük özveriyle oldu. Mahallemiz, şehrimiz, ülkemiz büyük heyecan içerisinde çalışan bir ekibin yönetiminde. Biz, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin çizgisinde çalışıyoruz."

"Haydi Bisikletle Okula" projesinin  Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Doğan, şunları söyledi: 

"Sağlık Bakanlığımız 1 milyon bisiklet alımına karar verdi. Bisiklet yollarımız, bisiklet eğitim pistimiz ile  İzmit artık bisiklet şehri oldu. 2012 yılında öğrencilerimizle başladığımız bisiklet dağıtımlarımıza geçtiğimiz yıl öğretmenlerimizi de ekledik. Sadece geçtiğimiz yıl öğretmen ve öğrencilerimize 10 bin bisiklet dağıttık. Bu yıl yine 10 bin bisiklet dağıtacağız. Böylelikle şehrimizde dağıttığımız bisiklet sayısı 50 bine ulaşacak. Diyeceksiniz ki, biz bu hizmetleri hangi parayla yapıyoruz. Biz, sizlerin kuruşunu ziyan etmeden, parayı doğru kullanarak bu hizmetlerimizi yapıyor, bu bisikletlerimizi yavrularımıza hediye ediyoruz. Bu başarı, tesadüf değil. Bu başarının, bu yükselişin devam etmesini istemeyenler var."

Doğan, kask takmadan bisiklet kullanılmaması gerektiğine işaret ederek, bisikletleri anne babaların da kullanabilecekleri şekilde seçtiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak da çocukların eğitimleri için ellerinden geleni yaptıklarını bildirerek, "Bugün de burada  İzmit Belediyemizin çok hayırlı hizmeti için bir aradayız. Bu güzel girişim için Başkanımız  Nevzat Doğan'ı tebrik ediyorum. Bu hizmetler, üreten, düşünen gençler olmanız için yapılıyor. Hayallerinizden vazgeçmeyin. Bisikletleriniz hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrencilere bisikletleri verildi.

Törene, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

banner44
Son Güncelleme: 09.02.2017 01:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52