Koyun Yetiştiriciliği Eğitimi Veriliyor

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerde bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

banner96

Koyun Yetiştiriciliği Eğitimi Veriliyor

İzmit Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından köylerde bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

14 Şubat 2018 Çarşamba 09:36
Koyun Yetiştiriciliği Eğitimi Veriliyor
banner22

Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nden Veteriner Hekim Gökhan Kılıç tarafından Durhasan Köyü’ndeki eğitimde koyun yetiştiriciliği anlatıldı. Koyun yetiştiriciliği ile ilgili pratik bilgilerin ve tavsiyelerin verildiği eğitimde köylülerin konuyla ilgili soruları da cevaplandırıldı.

HER YERDE YETİŞTİRİLİYOR

Uzun yıllardan beri eti, sütü, yapağısı ve derisi ile insanların en önemli ihtiyaçlarını karşılayan koyunun dünyanın her yerinde yetiştirildiğini anlatan Gökhan Kılıç “ koyun, ülkemizde de hemen hemen her bölgede yetiştirilmektedir. Koyunculuk meraya dayalı bir hayvancılık kolu olduğundan, ilk şartı da iyi bir meraya sahip olmaktır. Meralar sürü büyüklüğüyle uyumlu kapasitede, düz ya da az eğimli ve hayvanlar için güvenli olmalıdır. Mera bakım ve yönetimi (amenajmanı) koyun yetiştiricisinin ana ve öncelikli işlerinden biri olmalıdır” şeklinde konuştu. İzmit Belediyesi Veteriner hekimi Kılıç, koyun ağılları ve ağıl kurulurken dikkat edilecek hususlar, ağıllardaki havalandırmanın ve zemin yapısının önemi, stres ve hayvan refahının verim üzerine etkileri, koyun ırkları ve bölgelere göre ırkların dağılımı, koyunculuk işletmesinde yapılacak işlerin yıllık programlanması, koç katımı, sağım, koyun ve keçilerde meme hastalıklarının nedenleri, kırkım, koyunlarda vücut kondisyon skoru ve sürü yönetimi konuları ile ilgili vatandaşlara bilgi de verdi. Bilgilendirme eğitiminin oldukça yararlı olduğu kaydedildi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52

banner93