banner48

Hafta sonu Gebze 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında duyarlı vatandaşların yoğun ilgisini çeken Kızılay Mobil Kan Alma aracına uğramak nasip oldu. Hem Kızılay'ın candan güler yüzlü çalışan personelleriyle sohbet etme şansım oldu. Hem de bir vatandaş olarak kan bağışı yaparak üzerime düşen sorumluluk görevimi yerine getirdim.

Yıllar önce İstanbul Kartal'da bir hasta için gerekli olan yaklaşık 1 saat makineye bağlı olarak TROMBOSİT beyaz kan vermekle manevi huzuru bulduğumdan sıklıkla kan vermeyi hem sağlık hem de bana verdiği huzurdan dolayı özellikle tercih ediyorum.

Kanamalı bir hasta için aranan bir kanın ne zorluklarla bulunduğunu yıllardır, yayınlarımda özellikle hastanelerden ve hasta yakınlarından gelen kan anonslardan dolayı bizzat şahit olduğumdan aranan bir kanın aranması ve bulunma aşamasında yaşanan zorlu süreci çok iyi biliyorum.

Bu hayatta bir insana yaşam armağan ederek manevi huzur verici ne olabilir ki? İnsan hayatında kimi zaman acil, kimi zaman ihtiyaç olan kanı her sağlıklı insanın canı gönülden vererek bağışta bulunması gerekiyor. Kan vermenin bilincinde olsak da ülkemiz genelinde hastanelerde her zaman acil aranan kan ihtiyacı mutlaka oluyor.

Belki bugüne kadar şahsınızın ihtiyacı olmamış olabilir, ancak bundan sonraki süreçte olmayacak veya bir yakınınızın acil kan ihtiyacı olmayacak anlamına gelmez. Bunun bilincinde olarak duyarlı olup, her sağlıklı bireyin kan bağışında bulunabileceğini unutmamalıyız. Kan bağışının sağlık ve manevi açıdan faydalarını kendi evlatlarımıza ve bizden sonraki nesillere de aşılamak gerekiyor.

Şimdi hep birlikte en yakın kan merkezine giderek tarafımıza verilen resmi formu doğru ve okunaklı olarak doldurarak kan bağışında bulunalım.  Haydi, ne duruyorsunuz. Nerde olursanız olun hep birlikte “Kan verip Can verelim”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.