“Kandıra’nın Ekonomik Gücünü Arttıracağız”

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra’da sevgiyle karşılandı.

banner96

“Kandıra’nın Ekonomik Gücünü Arttıracağız”

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kandıra’da sevgiyle karşılandı.

10 Ocak 2019 Perşembe 13:38
“Kandıra’nın Ekonomik Gücünü Arttıracağız”
banner22

 AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, seçim çalışmalarına Kandıra’da devam etti. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin programı kapsamında Kandıra’yı karış karış gezen Büyükakın’a AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Erol Ölmez, Kandıra Gençlik Kolları Başkanı Ömer Bayraktar ve çok sayıda partili eşlik etti.  Pazar yerinde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Büyükakın, esnafla uzun uzun sohbet ederek, alışveriş yaptı. Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi, Kandıra Muhtarlar Derneği, Kandıra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ve Kandıra Ziraat Odası’nı ziyaret eden Büyükakın, gecenin sonunda ise gençlerle ‘Yerelde Gençlik Muhabbetleri’ programında buluştu. Kandıralılar ziyaretlerinden dolayı Büyükakın’a memnuniyetlerini ifade etti.

HİZMET BAYRAĞI EL DEĞİŞTİRECEK
Türkiye Muhtarlar Derneği Kandıra Şubesi ve Kandıra Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Büyükakın, “Kentin meselelerini ve Kandıramızı çok iyi biliyoruz. Muhtarlarımızın çalışma azmi, yaptıkları hizmetler ve istekleri de ortada. Seçildiğimiz zamanda aynı şekilde vatandaşımıza hizmet üretmeye devam edeceğiz. Sadece hizmet bayrağı el değiştirecek.” dedi.

TURİZM İLE TARIMIN BULUŞTUĞU YER
Kandıra Ziraat Odası ziyaretinde Kandıra’nın geleceğiyle ilgili 2004 yılında yapılan bir sempozyuma öğretim üyesi olarak katıldığını ve bu sempozyumda Kandıra ekonomisiyle ilgili sunum yaptığını dile getiren Büyükakın “Kandıra o zamandan beri ilgi alanımdadır. Kandıra’nın öncelikle tarımsal sulama konusu bir hedef olarak ele alınmalı. Sulama ağını arttırmamız lazım. Böylece çiftçilerimizin yapmış olduğu üretimde ciddi bir artış olur. Yine son dönemde artan bir eğilim var; eko turizm. Kandıra turizm ile tarımın buluştuğu bir yer olma anlamında önemli fırsatlara sahip. Kocaeli’nden İstanbul’dan gelecek insanların dinlenebileceği bir turizm, bölge ekonomisine ciddi katkı sağlar” dedi.

EKONOMİK GÜCÜNÜ ARTTIRACAĞIZ
“Karadeniz Otoyolu tamamlandığında buraya ciddi bir turistik akım da başlar” diyen Büyükakın, “Buranın doğasını da düşünürsek, Karadeniz’de iki aylık deniz mevsimi oluyor. Bunu uzatmak için belki kongre turizmi, eko turizm gibi alternatifler üzerinde çalışacağız. Yani buranın havasını ve suyunu kirletmeden ama ekonomik gücünü arttırarak yeniden kalkındırabiliriz” ifadelerine yer verdi.

VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK
Devamında hem seracılık hem de ileri tarım teknikleri konusunda çalışmalar yürütülmesi gerektiğini de kaydeden Büyükakın, “Zaten biz Büyükşehir Belediyesi olarak çeşitli tohumların çiftçiye destek olarak verilmesinden arıcılara kovan verilmesine kadar çok geniş yelpaze içinde tarıma destek veriyoruz. Bu desteklerin tümü devam edecek ve daha nokta hedef bazlı çalışmalar yapılması yolunda çok daha verimli çalışmalar yapılacak. Kandıra’mız da bundan en fazla faydalandığı ilçemiz olacak” diye konuştu.

KANDIRA YOĞURDUNU İHRAÇ EDEBİLİRİZ
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ziyaretinde Gıda İhtisas Organize Bölgesi’nin de yakında devreye gireceğini kaydeden Büyükakın, “İlçemize çok ciddi yatırımlar yapıldı ve yapmaya devam ediyoruz. Üniversite ile birlikte marka ve ürün geliştirme çalışmaları yaparsak, Türklerin icadı olan yoğurdu ithal etmek yerine ihraç edebilecek noktaya gelebiliriz. Tarımsal üretime destek vereceğiz ve Kandıra’nın ayağa kalktığını hep birlikte göreceğiz” dedi.

500 MİLYONLUK YATIRIM
Büyükakın, gecenin sonunda ise gençlerle ‘Yerelde Gençlik Muhabbetleri’ programına katıldı.“Yerelde Gençlik Muhabbetleri” programında Türkiye’nin geçen 15 yıl içinde çok ciddi bir büyüme trendi yakaladığını anlatan Büyükakın, “Bizim şu anda Kandıra’da yaptığımız köy yolları Avrupa standartlarında. Şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi olarak Kandıra’ya 500 milyon lira yatırım yaptık. Temeli devlet tarafından atılmış ve 18 yıl beklemiş inşaatlar belediye tarafından bitirildi. Ancak Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar, bir şekilde ayaklarımızdan aşağı doğru çekmeye çalışıyorlar. Ama buna izin vermeyeceğiz” dedi.

 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52