Karamürsel Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi açıldı

“Sağlıklı anneler, mutlu aileler” parolasıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, anneler için Karamürsel Kadın ve Çocuk Eğitimi Merkezi açtı

banner96

Karamürsel Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi açıldı

“Sağlıklı anneler, mutlu aileler” parolasıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, anneler için Karamürsel Kadın ve Çocuk Eğitimi Merkezi açtı

06 Aralık 2018 Perşembe 10:36
Karamürsel Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi açıldı
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karamürsel Belediyesi ortaklığıyla ilçede bulunan 4 katlı eski belediye binasına kazandırılan Kadın ve Çocuk Eğitim Merkezi’nin açılış programı gerçekleştirildi. Bin 500 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olan merkez, Kocaeli Anne Şehir Projesi kadınların hizmetine kazandırıldı. Açılış töreninde konuşan Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “kadın sağlıklı ve mutlu ise, toplum da sağlıklı ve mutlu olur. Çünkü nesiller kadınlarımızın ellerinde yetişir.” ifadelerine yer verdi.

KARAMÜRSEL PROTOKOLÜ AÇILIŞTAYDI

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kocaeli genelinde 70 bin üzerinde kadına hizmet veren Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Kocaeli Anne Şehir Projesi kapsamında Karamürsel’e Kadın ve Çocuk Eğitimi Merkezi açtı. Merkezin açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Karamürsel ilçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Mücahit Arslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdür Nagehan Malkoç, büyükşehir yetkileri, ilçe meclis üyeleri, merkezin eğitmenleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

SPOR ÖTESİ BİR PROJE

Merkez açılışında konuşan kursiyer Meral Ozan, “Emekli ilkokul öğretmeni olarak hayatımı spora adadım. Öğrencilik yıllarımda voleybol oynadım. Emekli olduktan sonra spordan koptum ve birkaç yıl önce yoga yaptım.  Şimdilerde ise Kocaeli Anne Şehir Projesi ile tanıştım. Spor sayesinde ruhumu daha hür hissediyorum. Kendimi spora verdiğimde bünyemin rahatladığını hissediyorum. Bu projenin amacı spor vasıtası ile kadını sosyal hayatın içine almak, topluma kazandırmaktır. Bu proje yalnızca spor projesi değildir, spor ötesi bir projedir. Büyükşehir belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“BU MİLLETİN KALBİNDE YER EDİNDİNİZ”
Açılış töreninde konuşan Karamürsel İlçe Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Bugün açacağımız tesis Kocaeli Anne Şehir Projesi ile kadınımızı hak ettiği yere taşıyan bir tesistir. Bu tesisleri yaşatacak olan sizlersiniz. İbrahim Başkanımıza bu güzel eseri ilçemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Sizin Kocaeli’ye kazandırdığınız eserleri herkes biliyor. Sizler bu milletin kalbine yer edindiniz.” şeklinde konuştu.

 

AYRILSAKTA BERABERİZ

Açılış töreninde “Gelecek nesillerin sağlıklı olabilmesi annelerimizin elindedir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sağlık için sporu özendirecek projeleri hayata geçiriyoruz. “Spor İçin Harekete Geç” gibi, kadınlarımıza yönelikyaptığımız çalışmalardan aldığımız başarılı sonuçlar, bizi hep yeni projeler üretme noktasında yüreklendirdi. Bu nedenle Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesini geliştirdik. Binlerce kadınımızı evlerden, spor ve yaşam merkezlerine taşıdık. Kadınların sosyal yaşamdaki yerini genişlettik. Açtığımız bu hizmet binası tüm hanım kardeşlerimize hayırlı olsun” dedi.

 

4 KAT HİZMET
4 katlı binadan oluşan Kadın ve Çocuk Eğitimi Merkezi bin 500 metrekare kullanım alanına sahip. Eğitim merkezi içerisinde fitness ve pilates yapılan 2 adet salon bulunuyor. Ayrıca merkezde çocuk oyun odası, 50 kişilik eğitim salonu, danışman odası, toplantı odası, kütüphane diyetisyen ve fizyoterapist odası, soyunma odaları, sauna, mescit ve kafeterya bulunuyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52