Kartepe'li Çocuklardan Kuş Evi

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, bilgi evlerinde “Dostlarını Yalnız Bırakma” sloganıyla düzenlediği etkinlikte doğada yaşayan kuşlar için kuş evleri yaptılar.

banner96

Kartepe'li Çocuklardan Kuş Evi

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, bilgi evlerinde “Dostlarını Yalnız Bırakma” sloganıyla düzenlediği etkinlikte doğada yaşayan kuşlar için kuş evleri yaptılar.

13 Şubat 2018 Salı 09:54
Kartepe'li Çocuklardan Kuş Evi
banner22

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, hayvan sevgisini pekiştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Öğretim kadar eğitime de önem verilen Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri’nde “Dostlarını Yalnız Bırakma” sloganıyla, sahipsiz hayvanların sahiplenilmesi ve bakımı ile ilgili seminerler düzenlenerek, önemli bir konuya dikkat çekildi. Özellikle havaların soğuduğu şu günler de yiyecek ve barınak bulmakta güçlük çeken hayvanlar için, neler yapılabileceği öğrencilere aktarıldı. Bu bağlamda öğrenciler ve ebeveynlere hayvan hakları, sahiplenme ve hayvan sevgisi konularında bilinçlendirme eğitimleri verildi. Hayvanların ekolojik denge için önemine değinilerek, vatandaşların hayvanlara hassasiyetle yaklaşmaları gerektiği önemle vurgulandı. Aynı zamanda çocuklar, küçük dostları için kendi elleriyle; kulübe, kuş evi ve yemek kapları yapmanın keyfine vardılar.


HAYVAN SEVGİSİ AŞILANDI
Bilgi evlerinde hayvanlar için bir şeyler yapmaktan mutlu olduklarını ve bir şeyler yapmanın ne kadar önemli olduğunu anladıklarını belirten çocuklar, “Hayvanların da insanlar kadar yaşama hakkı olduğunu öğrendik” dediler. Bu bağlamda, Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, hem hayvanlar hem de çocuklar için dünyayı daha güzel bir yer haline getirmek adına farkındalık programlarına devam edecek.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52