Kartepeli Çocuklar Afetlere Hazırlıklı

Kartepe belediyesi çocuk kulübü AFAD’ı ziyaret etti.

banner96

Kartepeli Çocuklar Afetlere Hazırlıklı

Kartepe belediyesi çocuk kulübü AFAD’ı ziyaret etti.

13 Şubat 2018 Salı 09:44
Kartepeli Çocuklar Afetlere Hazırlıklı
banner22

Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü, geleceğimiz olan çocuklarımız iyi yetişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan çalışıyor. Deprem kuşağında olan ilimiz de çocuklarımızın eğitimli ve bilinçli olmaları için AFAD’a ziyaret ederek, acil durumda neler yapacaklarını öğrenciler. Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, üyesi bulunan çocukları Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne eğitim gezisi düzenleyerek acil durumda neler yapmaları gerektiğini öğrenmelerini sağladı.


EĞİTİM VERİLDİ
Ülkemiz coğrafyası sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kalan bir ülke. Su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın ama en önemlisi deprem gerçeğimiz. Bu bağlamda çocuklara farkındalık oluşturmak amacıyla Kartepe Belediyesi Yunus Emre Bilgi Evi öğrencileri AFAD’a ziyarette bulundu. Çocuklara “Birey ve Aileler İçin Temel Afet Bilinci Eğitimi” ile arama kurtarmada kullanılan araç, gereç ve diğer malzemeler hakkında bilgi verildi.


TATBİKAT GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Afet eğitiminin ardından kurum toplantı salonunda, uygulamalı olarak deprem esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler anlatılarak, tahliye tatbikatı da yapıldı. Öğrenciler burada aldıkları eğitimle ve yaptıkları etkinliklerle kaliteli zaman geçirmenin yanı sıra afet durumunda neler yapacaklarını da öğrendiler. AFAD tarafından öğrencilere özel balon ve kumbara hediye edildi. Hediyelerle birlikte mutlulukları ikiye katlanan çocuklar yetkililere teşekkür ederken “Nerede AFAD Orada Hayat” sloganıyla kuruma veda ettiler.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52