Sağlıklı bir gelecek şiddetin olmadığı bir Türkiye ile olabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, "Biz eğer işsizliğe 'hayır' diyorsak, sandıkta da hep beraber 'hayır' dememiz gerekiyor. Sağlıklı bir gelecek, bu şiddetin olmadığı bir Türkiye ile olabilir." dedi.

banner96

Sağlıklı bir gelecek şiddetin olmadığı bir Türkiye ile olabilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, "Biz eğer işsizliğe 'hayır' diyorsak, sandıkta da hep beraber 'hayır' dememiz gerekiyor. Sağlıklı bir gelecek, bu şiddetin olmadığı bir Türkiye ile olabilir." dedi.

26 Mart 2017 Pazar 21:02
Sağlıklı bir gelecek şiddetin olmadığı bir Türkiye ile olabilir
banner22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Kocaeli Tabip Odasında yaptığı konuşmada, CHP'lilerin "hayır"ları çoğaltmak için Türkiye'yi karış karış dolaştığını belirterek, bu mücadelenin sonunda kazananın özgürlük ve demokrasi olacağına inandıklarını söyledi.

"Ülkeyi yönetenlerin 'hayır' diye demokratik hakkını kullanan yüzde 50'nin üzerindeki topluma terörist diyor." ifadesini kullanan Böke, şunları kaydetti:

"Bu şiddet dili kendisini Manisa'da sonuçta pazarda bildiri dağıtan kadına şiddete, üniversite kampüsünde kadın hakları için 'hayır' diyen gence şiddete, bunun ötesinde kendi siyasi partilerinin il yönetimlerinin konuşmadan silah sıkarak tehdit etmesine kadar uzanan bir şiddet ortamını ortaya çıkarıyor. Sağlıklı bir yaşam ve sağlıklı bir gelecek, bu şiddetin olmadığı bir Türkiye ile olabilir." 

"27 çeyrek sonra ilk defa Türkiye büyümedi"

Anayasa değişikliği teklifine değinen Böke, "Bu anayasa değişikliği teklifini getirmiş olan iktidar ve o iktidarı destekleyen muhalefet partisi şunu söyledi, 'Bir fiili durum yaşanıyor Türkiye'de, biz bu fiili duruma bir hukuk yazacağız' dediler. Demek ki bu sandıkta Türkiye'ye şunu vadediyorlar, 2,5 yıldır yaşadığımız fiili durumun devam etmesini vadediyorlar. O zaman sandığa giderken her birimizin, özellikle 2,5 yıldır yaşıyor olduğumuz bu durumun devam etmesini isteyip istemediğimize dair bir karar vermesi gerekiyor. Bu 2,5 yıldır yaşıyor olduğumuz durum bir gerçekliği ortaya çıkardı. Bize dayatılmış olan fiilen başkanlık. Bugün oylaması yapılacak olan düzen Türkiye'yi hep beraber fakirleştirdi. 2014 yılında fiilen bu düzenin başladığı yıl kişi başına bizlerin geliri 12 bin 112 dolardı. Bir sene için bin 98 dolar fakirleştik her birimiz. Yani yaklaşık kişi başına Türkiye'de 80 milyon 4 biner lira fakirleşti. Sadece 1 yıl içerisinde. Yani bize vadedilen yarınlar, her yıl 4 biner lira fakirleştiğimiz yarınlardır. Bizim itirazımız da 'hayır'ımız da bu fakirleşmeye zaten. Yine aynı 2-5 yıllık fiili başkanlık dönemi büyümenin de azaldığı, hatta Türkiye ekonomisinin küçüldüğüne işaret ediyor. 27 çeyrek sonra ilk defa Türkiye büyümedi, yüzde 1,8 küçüldü bu ekonomi. Bu gerçekliği 80 milyon birlikte yaşıyoruz."

Muhabir: Şengül Oymak

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52