AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy istifa etti

31 Mart yerel seçimlerinde İzmit’i CHP’nin kazanmasının ardından fatura AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’a kesilmiş ve genel merkez istifasını talep etmişti. 

banner96

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy istifa etti

31 Mart yerel seçimlerinde İzmit’i CHP’nin kazanmasının ardından fatura AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’a kesilmiş ve genel merkez istifasını talep etmişti. 

03 Mayıs 2019 Cuma 17:25
AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy istifa etti
banner22

Abdullah Eryarsoy, genel merkezin talebiyle İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.Abdullah Eryarsoy yaptığı açıklamada, “İzmit’in kaybedilmesi ile 13-0 olan ilçelerde durum İzmit’in kaybedilmesi ile 12’ye düştü. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın aday olması ile boşalan il başkanlığı koltuğuna Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ataması ile görevlendirildim. Görev yaptığım süreç içinde hiç aday olmadım ve teşkilat bünyesinde kalmayı tercih ettim. İki seçimi teşkilatımız ile geçirdik. Son dönemlerde yapılan en muhteşem mitingleri yapıp oylarımızı arttırdık. İzmit Belediye Meclisi'nde çoğunluğu kazanmamıza rağmen Belediye Başkalığını kazanamadık. Viktor Hugo'nun dediği gibi, kimse senin dalgalarla mücadelene bakmaz. Önemli olan Gemiyi karaya çıkarıp çıkarmadığına bakar. İzmit Belediyesi'ndeki başarısızlık benimdir.İstifa talebimi Genel Merkeze ilettim ve kabul edildi. Bu gün itibari ile istifa ettim. Milletimiz için gece gündüz çalıştım ve alışmaya devam edeceğim. Şahsım adına başarılı ve şerefli bir dönemi geride bıraktım. Tüm Kocaelili hemşehrilerimden helallik istiyorum” ifadelerini kullandı.
 

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin Kocaeli adayı İbrahim Karaosmanoğlu yüzde 50.6 ile başkan seçilmiş, 12 ilçede de AK Parti’nin adayları kazanmıştı. 2019 yerel seçimlerinde de AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahir Büyükakın yüzde 55.57 oy oranıyla başkan seçildi. 12 ilçenin 11’ini AK Parti kazanırken, İzmit’te ise CHP Belediye Başkan adayı Fatma Kaplan Hürriyet kazandı.Bundan önce sırasıyla izmir, karaman ve çankırı il başkanları istifa etmişti.

banner44
Son Güncelleme: 04.05.2019 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kendi Halinde Sıradan İnsan 2019-05-03 18:56:28

İl Başkanları sonrası sıra ilçe Başkankanlarına gelecek Gebze-Darıca gibi..

Mevki, ,insanın ya iyiliğini, ya da kötülüğünü meydana çıkarır.(Cenap Şehabettin)

Makam ve mevki sahibi insanların bulundukları yerde adaletli olabilmesi meziyettir. Adalet kişinin iyi huylu ve karakterli olduğunun göstergesidir. Halk arasında hep duyduğumuz bir söz vardır;

“Güvenme makamına mevkiine senden büyük Allah Var!”

Avatar
gebzeyide istiyoruz 2019-05-03 17:31:41

Başkan daha önce siz yazmıştınız görevden alınacak diye gebze ilçe başkanı ve ekibi için durum nedir?

banner52