AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Yüksekova'da

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, TBMM'de kabul edilen ve nisan ayında halkoyuna sunulması öngörülen anayasa değişikliğine ilişkin, "Bir gemide iki kaptan olmaz. Bir kaptan ve onun yardımcısı olur.

banner96

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Yüksekova'da

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, TBMM'de kabul edilen ve nisan ayında halkoyuna sunulması öngörülen anayasa değişikliğine ilişkin, "Bir gemide iki kaptan olmaz. Bir kaptan ve onun yardımcısı olur.

07 Şubat 2017 Salı 17:27
AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Yüksekova'da
banner22

AK Parti  Kocaeli  Milletvekili  Zeki Aygün, TBMM'de kabul edilen ve nisan ayında halkoyuna sunulması öngörülen anayasa değişikliğine ilişkin, "Bir gemide iki kaptan olmaz. Bir kaptan ve onun yardımcısı olur. Şimdi bizde iki kaptan var, hem cumhurbaşkanı hem de başbakan. Birisinin kaptan olması lazım. Halk direkt yetki verdiğine göre, cumhurbaşkanının kaptan olması lazım." dedi.

AK Parti Genel Merkezince partinin milletvekili çıkaramadığı illerden  Hakkari için gönüllü olarak İl Koordinatörü olarak görevlendirilen  Kocaeli  Milletvekili Aygün,  Yüksekova ilçesini ziyaret etti.

Aygün,  Yüksekova ziyareti kapsamında  AK Parti  Yüksekova İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Yüksekova Belediyespor Kulübünü de ziyaret ederek Kulüp Başkanı  Fevzi Yıldırım'dan bilgi alan Aygün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gönüllü olarak görev yapmayı seçtiği  Hakkari'de, insanlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Aygün,  Avrupa ülkelerinin, insan hakları ve demokrasi yaklaşımlarını eleştirerek, şunları söyledi: 

"Bu ülkede her 10 yılda bir darbe yaptırıldı. Düne kadar tankımızı, topumuzu onlardan alıyorduk. Şu an insansız hava aracımızı, gemimizi ve helikopterimizi kendimiz yapıyoruz. İşte bundan rahatsız oldukları için  Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bunu içeriden hain bulup yapıyorlar. Bugün  Türkiye'de 40 yıldır Kürt-Türk kavgası yaptıranlar, şimdi Müslümanı birbirine kırdırmak için Şii-Sunni kavgası yaptırıyorlar."

İlçedeki terör saldırıları nedeniyle mağdur olan herkesin zararının karşılanacağını belirten Aygün, bölgenin kalkınması için devletin cazibe merkezleri kurduğunu anımsattı.

Aygün,  Yüksekova'nın aspir ekimi için uygun olduğunu, burada yağ fabrikası kurarak yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayabileceklerini ifade ederek, kentin kalkınması için gerekli adımları atmaya devam edeceklerini kaydetti.

"Cumhurbaşkanının kaptan olması lazım"

TBMM'de kabul edilen anayasa değişikliğine de değinen Aygün, şunları kaydetti: 

"Bir gemide iki kaptan olmaz. Bir kaptan ve onun yardımcısı olur. Şimdi bizde iki kaptan var, hem  Cumhurbaşkanı hem de başbakan. Birisinin kaptan olması lazım. Halk direkt yetki verdiğine göre, cumhurbaşkanının kaptan olması lazım. Cumhurbaşkanını icranın başı yaptık. Şimdi bununla ilgili ileri geri konuşuyorlar, 'yok tek adam, şu adam, bu adam.' Tek adam kendini iki dönemle sınırlar mı? Meşrutiyet arıyorsanız, millete dayanan bir meşrutiyet aramanız lazım. Millet meclise yetki vermiş. Diyor ki, 'benim adıma yasaları çıkart ve ülkeyi doğru yönet ve dünyadaki kurtlar sofrasında ülkemi medeniyetlerin zirvesine çıkart.' Buna dayanan sistemin neresi tek adam oluyor?"

Aygün'e, ziyaretlerinde  AK Parti  Hakkari İl Başkanı  Nurettin Fırat ve İlçe Başkanı Müslüm Ortaay eşlik etti.

banner44
Anahtar Kelimeler:
AK PartiZeki Aygün
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52