Büyükşehir’den öğrencilere indirimli kart uyarısı

Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2019 tarihine kadar vize edilmeyen indirimli öğrenci kartlarının tam tipine dönüştürüleceğini bildirdi.  

banner96

Büyükşehir’den öğrencilere indirimli kart uyarısı

Büyükşehir Belediyesi, 1 Ocak 2019 tarihine kadar vize edilmeyen indirimli öğrenci kartlarının tam tipine dönüştürüleceğini bildirdi.  

11 Aralık 2018 Salı 11:40
Büyükşehir’den öğrencilere indirimli kart uyarısı
banner22

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı’na bağlı ‘’Seyahat Kartları’’ birimlerince düzenlenen indirimli öğrenci kartlarının vize işlemlerine devam ediliyor. 1 Ocak 2019 tarihine kadar vize edilmeyen öğrenci kartlarının tam tipine dönüştürüleceğini belirten yetkililer, “Öğrenciler bu tarihe kadar indirimli seyahat kartlarını Kentkart dolum noktalarından bakiye yüklemek kaydı ile gerçekleştirmeleri gerekiyor” diye uyardı.

 

VİZE İŞLEMİ YAPILABİLECEK YERLER

İndirimli öğrenci seyahat kartları için YÖKSİS ve MEBSİS web servisi aracılığı ile Kentkart otomatik dolum cihazları ve dolum noktalarından bakiye yüklemesi esnasında öğrenci belgesi ibraz etmeden otomatik olarak vize işlemi yapılabilecek. Kredi Kartı ile bakiye yükleyen öğrenciler, indirimli kartlarının vize olabilmesi için Kentkart bayilerinden veya otomatik dolum cihazlarından bir kereye mahsus olarak bir miktar bakiye yüklemesi gerekiyor. Ayrıca indirimli öğrenci kartlarının vize işlemleri Kentkart dolum bayilerince bakiye dolumu esnasında otomatik olarak yapılabilecek.

 

VİZE SORUMLULUĞU ÖĞRENCİLERDE

Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı ‘’Seyahat Kartları’’ birimleri tarafından yapılan bir diğer önemli açıklamada ise; öğrenci vize işlemlerinin ücretsiz olduğu, hiç bir bayinin vize ücreti talep edemeyeceği,​ her hangi bir sebeple otomatik vize işlemi yapılamayan kartlarda vize işlemini yaptırmanın kart sahibinin sorumluluğunda olduğu, vizesi yapılmadığı gerekçesi ile tam ücret ödenen kartlardan idare olarak sorumlu olunmadığı ve tüm sorumlulukların kart sahibi öğrencilerde olduğu bildirildi.

 

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52