Çocuklar çamura dokunsun

23 Nisan Festivalinde çocuklar çamurdan çömlek yapmanın mutluluğunu yaşadı

banner96

Çocuklar çamura dokunsun

23 Nisan Festivalinde çocuklar çamurdan çömlek yapmanın mutluluğunu yaşadı

22 Nisan 2018 Pazar 12:01
Çocuklar çamura dokunsun
banner22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan 10. Uluslararası Çocuk Festivali’ne katılan çocuklar, çamurdan çömlek yaptı. Çamura dokunan ve ondan bir sanat eseri çıkaran çocukların mutluluğu gözlerine yansıdı.

ÇAMUR ÇARKININ BAŞINA GEÇTİLER

23 Nisan etkinliklerinin merkezi olan Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki çömlek standı çocukların adeta akınına uğradı. 50. yıllık çömlek ustası Nihat Togay’ı izleyen çocuklar, daha sonra çamur çarkının başına geçti. Minik elleriyle çamuru şekillendiren ve vazo yapan çocuklar büyük keyif yaşadı.

‘’İLK KEZ BU İLGİYİ GÖRÜYORUM’’

Çocukların çamura olan ilgisi ise Nihat Ustayı oldukça memnun etti. Yıllardır bu sanatı özellikle çocuklara sevdirmeye çalıştığını anlatan Nihat Togay, “Eskiden anneler çocuklarını kirlenecekler korkusuyla çamura dokundurtmazlardı. Artık bu durum değişti. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Fuarı’nda ise bu ilginin daha da arttığını gördüm. Çocuklar standı açtığım ilk andan itibaren buraya yoğun ilgi gösterdi. Geleneksel çömlek sanatımıza destek veren ve bizleri çocuklarla buluşturan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52