Felç geçirdi, KO-MEK ile hastalığını yendi

İstanbullu 72 yaşındaki Ayşe Hanım, felce bağlı yaşadığı konuşma bozukluğunu, katıldığı diksiyon kursunda yendi

banner96

Felç geçirdi, KO-MEK ile hastalığını yendi

İstanbullu 72 yaşındaki Ayşe Hanım, felce bağlı yaşadığı konuşma bozukluğunu, katıldığı diksiyon kursunda yendi

12 Kasım 2018 Pazartesi 13:02
Felç geçirdi, KO-MEK ile hastalığını yendi
banner22

KO-MEK, kursiyerleriyle kurduğu sevgi bağı sayesinde birçok insanın hayatını olumlu yönde değiştirmeyi sürdürüyor. KO-MEK’te yeniden hayat bulanlardan biri de İstanbul’dan diksiyon kursuna gelen 72 yaşındaki Ayşe Köker oldu. Felce bağlı konuşma bozukluğu gibi önemli bir sağlık sorunu yaşayan Ayşe Hanım, hastalığını adeta KO-MEK ile yendi. Hocalarından ve kurs arkadaşlarından büyük destek gören Köker, “Konuşamıyordum, buraya ağlayarak geldim. Gözyaşımı sildiler ve hep yanımda oldular. Bu sevgi için minnettarım” dedi.

KO-MEK İÇİN İSTANBUL’DAN GELDİ

Ayşe Köker’in KO-MEK ile yolu yaklaşık üç sene önce kesişti. İstanbul’da yaşayan Ayşe Hanım geçirdiği felç sonucunda konuşma bozukluğu yaşamaya başladı. Hastalığı sırasında zor günler geçiren Ayşe Hanım bir arkadaşı vasıtasıyla Kocaeli’ndeki KO-MEK kurslarından haberdar oldu. Kendisini iyi hissettiği bir günde ise, İstanbul’dan kalkarak KO-MEK’i tanımak ve bilgi sahibi olmak için Kocaeli’ne geldi. Konuşma bozukluğu nedeniyle son derece üzgün olan Ayşe Hanım’ın hayatı KO-MEK’in kapısından girdiği andan itibaren tamamen değişti.

AĞLAYARAK GELDİM

Körfez KO-MEK Kurs Merkezi’ne gelişini anlatan Ayşe Hanım, “Konuşamıyordum. Kapıdan içeri girdiğimde ise ağlıyordum. Buradaki hocalarım ve yöneticilerim beni içeri alıp ilgilendiler. Sıcak bir aile ortamını hemen hissettim. O günden itibaren de hayatım değişti” dedi.

DİKSİYON DERSLERİ İLE BAŞARDI

Ayşe Hanım, Körfez Kurs Merkezi’nde diksiyon kursuna kayıt yaptırdığını ve eğitim aldığını anlattı. Kendisine gösterilen yakın ilgi ve dersler sayesinde konuşma bozukluğunda zaman içinde büyük düzelme kaydettiğini anlatan kursiyer, “İlgi, sevgi ve diksiyon dersleri sayesinde konuşma bozukluğumu yendim. Eskiden konuşamadığım için ağlıyordum. KO-MEK sayesinde artık konuşuyorum ve gülümsüyorum. Allah buradaki hocalarımdan ve yöneticilerimden razı olsun. Burada hayatım boyunca unutamayacağım insanlar tanıdım. Yaşadığım kentte böylesine güzel bir sevgi bulamadım. Bu sevgi için minnettarım” şeklinde konuştu.

BİLGİSİYAR VE DRAMA DERSLERİ ALDI

Ayşe Köker, diksiyon derslerinin ardından KO-MEK’te bilgisayar ve drama kurslarına katıldı. Halen drama derslerine devam eden Ayşe Hanım, sevginin bir insan üzerinde neler başarabileceğinin en güzel kanıtı olarak yaşamını sürdürüyor.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52