Kocaeli'de 65 yaş üstüne yasak geldi!

Kocaeli’de 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalara kısıtlama getirildi.

banner96

Kocaeli'de 65 yaş üstüne yasak geldi!

Kocaeli’de 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmalara kısıtlama getirildi.

13 Kasım 2020 Cuma 10:28
Kocaeli'de 65 yaş üstüne yasak geldi!
banner22

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi sonrası, Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kararlar açıklandı. Alınan karar göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarn 10.00-16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydı ile dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına karar verildi.  

BU KİŞİLER MUAF OLACAK

65 yaş üstü olmasına rağmen yasaktan muaf olanlar da açıklandı. Buna göre, yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında ihtiyaç duyulan (kanser hastaları ve organ nakli olanlar hariç olmak üzere) kamu görevlileri (belediye başkanları, kurum il müdürleri, avukatlar, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri, muhtarlar vb.) İl/ İlçe Sağlık Müdürlükleri ve bağlı birinci, ikinci, üçüncü basamak sağlık tesisleri, özel hastaneler, kamu/özel eczacılar, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışanlar ve sağlık yöneticileri, işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarının devamına, görülen lüzum üzerine tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunanlar (arazi, mandıra, ahır, sürü sahibi ve bu yerlerde çalışan tarım işçileri, hayvan çobanları vb.) ile bu faaliyetlerden elde ettikleri ürünleri çarşı veya pazar yerlerinde satan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın da sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.  

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52