KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'ndan Değerlendirme !

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Ocak Ayı Kapasite Kullanım Oranını Değerlendirdi.

banner96

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'ndan Değerlendirme !

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Ocak Ayı Kapasite Kullanım Oranını Değerlendirdi.

25 Ocak 2018 Perşembe 16:29
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'ndan Değerlendirme !
banner22

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu son dönemde sanayinin kapasite kullanımındaki artışın ocak ayında da sürdüğünü belirterek, Türkiye’ye paralel olarak Kocaeli’de de aynı eğilimi gösteren kapasite kullanım oranlarındaki bu artışın gelecek adına olumlu beklentileri artırdığını söyledi.

 

Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre ocak ayı kapasite kullanım oranı sonuçlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli’de üretim yapan sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranının, genel imalat sanayine paralel artış gösterdiğini belirterek, “Gerek Odamız, gerek Merkez Bankası tarafından açıklanan ocak ayı kapasite kullanım oranı, hem Kocaeli sanayi kuruluşlarında, hem Türkiye imalat sanayinde artış gösterdi. Ocak ayı kapasite kullanım oranı bir önceki yıla göre; Türkiye’de yüzde 77’den yüzde 78.2’ye 1.2 puan, Kocaeli’de yüzde 70.7’den yüzde 70.9’a, 0.2 puan arttı. Kapasite kullanımlarındaki moral veren bu artışlar geleceğe yönelik üretim ve büyüme beklentilerimizi de olumlu yönde destekliyor.” dedi.

 

Türkiye geneline paralel Kocaeli’de de otomotiv sektörünün yüksek performansını vurgulayan Zeytinoğlu, “Merkez Bankası verilerine göre ocakta otomotiv sektörünün kapasite kullanım oranı yüzde 84.4 olarak gerçekleşti. İlimizde ise bu oran yüzde 76.8 oldu. Bununla birlikte makine, metal, diğer ulaşım araçları, giyim ve tekstil ürünleri imalatı sektörlerinin kapasite kullanım oranlarının da ortalamanın üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz.” dedi.

 

Kocaeli firmalarının iç ve dış piyasadaki gelecek dönem beklentilerini açıklayan Zeytinoğlu, “Kocaeli genelinde sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığımız araştırmada, firmalarımızın yüzde 23’ü, şubat ayında alınan iç piyasa sipariş miktarının arttığını, yüzde 60’ı ise bu miktarın değişmediğini ve yüzde 17’si azaldığını belirtmiştir. Benzer şekilde ihracat yapan firmalarımızın ise yüzde 28’i dış piyasa siparişlerinin arttığını, yüzde 56’sı sipariş miktarında bir değişme olmadığını, yüzde 16’sı ise azaldığını ifade etmişlerdir.” dedi.

banner44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner52